ondernemers

Zo zorg je ervoor dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat *


Een wasmachine is een onmisbaar apparaat in het huishouden. Je gebruikt het waarschijnlijk meerdere keren per week en het is daarom belangrijk dat het apparaat goed onderhouden wordt. Door goed voor je wasmachine te zorgen, kun je ervoor zorgen dat het apparaat zo lang mogelijk meegaat. In dit artikel geven we je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat.

Plaats de wasmachine op de juiste plek

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het plaatsen van je wasmachine is dat het apparaat op een vlakke en stabiele ondergrond staat. Dit voorkomt dat de wasmachine gaat wiebelen tijdens het centrifugeren en kan daarmee schade aan het apparaat voorkomen.

Het is daarnaast belangrijk om de wasmachine op een plek te plaatsen waar de omgevingstemperatuur niet te hoog is. Zet de wasmachine dus niet in de buurt van bijvoorbeeld een kachel of in een afgesloten ruimte zonder ventilatie.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Het gebruik van de juiste hoeveelheid wasmiddel is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de levensduur van je wasmachine. Te veel wasmiddel kan namelijk zorgen voor een ophoping van zeepresten in de machine en kan daarmee de werking van het apparaat verminderen. Bovendien kan het zorgen voor een onaangename geur in de wasmachine.

Lees daarom altijd de aanwijzingen op de verpakking van het wasmiddel en gebruik de aanbevolen hoeveelheid voor de hoeveelheid wasgoed en de vuilgraad van het wasgoed.

Zo gaat je wasmachine langer mee (Bron: Pexels.com)

Reinig regelmatig de wasmachine

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je wasmachine zo lang mogelijk meegaat, is door de machine regelmatig schoon te maken. Dit betekent niet alleen het legen van de pluizenfilter na iedere wasbeurt, maar ook het reinigen van de trommel en het filter van de wasmachine.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines of een mengsel van water en azijn. Laat de machine een lege wasbeurt draaien op de hoogste temperatuur met dit reinigingsmiddel om alle zeepresten en viezigheid uit de machine te verwijderen.

Voorkom overbelasting van de machine

Het is verleidelijk om zoveel mogelijk wasgoed in één keer te wassen, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de wasmachine overbelast wordt. Dit kan ervoor zorgen dat het apparaat sneller slijt en daarmee de levensduur verkort.

Houd daarom altijd rekening met de maximale capaciteit van de machine en verdeel de was over meerdere wasbeurten indien nodig.

Laat de machine regelmatig onderhouden

Regelmatig onderhoud door een professionele monteur kan de levensduur van je wasmachine aanzienlijk verlengen. Laat de machine minstens eens per jaar onderhouden om te zorgen dat alle onderdelen in goede staat zijn en om problemen in een vroeg stadium op te sporen. Een onderhoudsbeurt kan ervoor zorgen dat je wasmachine efficiënter werkt en minder energie verbruikt, waardoor je geld bespaart op je energierekening.

Conclusie

Een wasmachine is een belangrijk apparaat in huis en het is belangrijk om er goed voor te zorgen om ervoor te zorgen dat de machine zo lang mogelijk meegaat. Het correct gebruik van het juiste wasmiddel, het voorkomen van overbelasting, het schoonhouden van de machine, het voorkomen van verstoppingen en het regelmatig onderhouden van de machine zijn allemaal belangrijke factoren om ervoor te zorgen dat je wasmachine in topconditie blijft.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer