The Make

Waar een wil is …


Het kan wel! Waar een wil is, zo blijkt, is een weg. Een jarenlang aanwezig probleem is opgelost; een uitkomst voor mensen in een rolstoel of met kinderwagen, ook voor oma aan de arm, .

De oude situatie, met een hobbelende 60cm smalle stoep (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Een bijna ongeluk was de aanleiding voor inwoners uit de wijk om te klagen; er werd een bericht over geplaatst op deze website; ‘Met je rolstoel of rollator over straat…’ (klik hier). Niet alleen storend, lastig en ongemak, maar ook erg gevaarlijk bij schemer, donkerte, regen … met de daar langsrijdende auto’s. Er kwam veel bijval van lezers, dat dit eigenlijk niet meer kon.

De nieuwe situatie, ruim een meter doorgang. Voldoende voor rolstoel, rollator en wandelwagen. Ook voor oma aan de arm is plek (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Een situatie waarover de gemeente nu aangeeft: ‘In onze boomrijke gemeente is het soms lastig om overlastsituaties snel aan te pakken. Maar samen met onze inwoners en partners komen we vaak toch tot een oplossing. Niet 1,2,3 opgelost, maar we zijn in gesprek gegaan met Woonstichting Leystromen en de huurder van de woning ter plekke. Om de situatie op te lossen zonder de boom te kappen of beschadigen, was het nodig de stoep een stukje te verleggen: in de tuin van de huurder van een woning van Leystromen. Wat fijn dat het gelukt is om hier samen goede afspraken over te maken. Oisterwijk is weer een klein stukje veiliger!’

In reactie op dit voorbeeld, geven verschillende inwoners meer plekken aan waar enig creatief denken en een gesprek mogelijk een oplossing bieden.

Het kan wel, waar een wil is, is in dit geval letterlijk een weg…  … op naar de volgende!