uitpunt

Oysters verliezen bij DIOK en zoeken dames


Het seizoen duurt 1 helft te lang, zo concluderen de Oisterwijks Oysters; ondanks verlies toch een goede tweede ronde. (Bekijk ook d video onder)

In een redelijk volgepakt sportpark aan de Smaragdlaan in Leiden nam Oysters 1 het op tegen DIOK. Ze speelden voor hun laatste kansen in de Trophy Poule. Meteen vanaf het begin draaide de motor van DIOK op volle toeren en binnen enkele minuten lag de eerste try achter de Oisterwijkse lijn. Het kickwerk van de Leidsche nummer 15 was de hele wedstrijd van een hoog niveau en ook de eerste conversie ging tussen de palen.

Het felle spel van DIOK leverde wel veel penalty’s voor de Oysters op in het eerste kwartier. En er leek zich even hetzelfde scenario te voltrekken als de wedstrijd eerder dit jaar in Oisterwijk. DIOK speelde daar harder en was veel meer in balbezit maar met goed kickwerk en vooral gedisciplineerd spel wisten de Oysters die wedstrijd uiteindelijk in hun voordeel te beslissen. Ook nu wisten de Oysters zich even onder de druk uit te spelen en met een geconverteerde try (Bram Brauer) was de stand ineens gelijk. 10-10. Vlak voor rust benutte fly half Matias Pfaff nog een penalty zodat de teams met een 10-13 stand gingen rusten.

Oysters 1 tegen DIOk (Bron: Oysters.nl)

Dat rusten neemt DIOK altijd heel letterlijk. De ploeg verdween de kleedkamers in en liet arbiters en spelers van de Oysters minuten wachten. Het zal allemaal volgens de regels zijn geweest, maar het blijft een unicum in het vaderlandse rugby. Was het de bedoeling om de tegenstander toch wat af te leiden? Nou die opzet slaagde dan. Want in het tweede bedrijf vonden de Oysters de sleutels van de motor niet meer.

Een blessure op de eerste rij werd snel opgevolgd door een gele kaart voor herhaardelijke overtredingen in de buurt van de try lijn. En met die man meer wist de regerend landskampioen wel raad. Twee geconverteerde tries wist men uit deze situatie te halen. En de stand was binnen 5 minuten 24 – 13. Die klap kwamen de blauwen niet meer te boven. Er werd nog naar hartelust gewisseld maar het mocht niet baten. DIOK rook de vermoeidheid en drukte door.

De uiteindelijke uitslag 43 – 13 viel hoger uit dan de Oysters verdiend hadden op basis van het spel in de eerste helft, maar de spreekwoordelijke pijp was helemaal leeg. Omdat het ook de laatste wedstrijd in Ereklasse was dit jaar voor de Oysters krijgen die jongens die daarvoor kiezen, vakantie. De broodnodige rust die men, na een goed gespeelde Trophy poule (24 punten) verdient heeft.

Ledenoffensief voor meisjes/dames

7 jaar geleden wilde de bond, Rugby Nederland, een grotere groei in het rugby bewerkstelligen. Men zette destijds alles op alles om de Olympische spelen van Rio de Janeiro in 2016 te halen. Omdat de ladder via de damessport makkelijker te beklimmen is, stroomde er veel energie na het Nederlandse damesrugby. Wederom bevindt de sport zich op een T splitsing. Wat is wijs? Dit jaar is het WK rugby (in september) in Frankrijk en de revenuen hiervan zijn op kleinere schaal nu al te merken. Bij rugbyclub de Oysters probeert men alle disciplines binnen de sport te faciliteren.

Dames doe mee! (Bron: Oysters.nl)

Je kan bij onze club terecht voor:

Turven (U7) Benjamin (U9) en Mini (U12) rugby. Bij de oudere jeugd zijn er Cubs (U14) Junioren (U16) en Colts (U18) Teams. Vanaf 18 jaar speel je bij de Senioren (5 teams) en vanaf 35+ zijn er de Blue Old Oysters (op 13 mei weer het befaamde BOOT toernooi). Voor de senioren van 55+ is speciaal in samenwerking met het ouderenfonds, het Old Stars Walking Rugby ontwikkeld.

En nu dus de dames en meisjes. In vele andere gemeenten in Nederland waar rugbyclubs gevestigd zijn is het al jaren gemeengoed dat er ook meisjesteams zijn. Het is mogelijk om je in te schrijven voor een eigen competitie, maar daar heb je dan wel de aantallen voor nodig. Bij de Oysters spelen nu diverse meisjes in de categorie U12 jaar. Maar in de categorie U16-U18 gaat de noodzaak van een eigen team steeds meer gelden.

Daarom willen de Oysters middels dit artikel de aandacht vestigen op de extra mogelijkheden om met de sport in aanraking te komen. Vooralsnog trainen deze dames op dinsdag en donderdagavond vanaf 19.00 uur. Wil jij eens kijken of je als meisje uit het goede hout gesneden bent? Ben je een nog jonge TBM moeder en wil je wat anders dan elke zaterdagochtend in het bos oefeningen doen? Ben je uitgekeken op Hockey of heb je toch niet de motoriek van tennis?

Meld je aan via de website (klik!)