Care Inn

Open draaidag Oisterwijkse Stoommachine op KVL


Stichting Stoommachine Oisterwijk houdt ook in 2023 de stoomgeschiedenis levend.

De Oisterwijkse Stoommachine (Foto: Joris van der Pijll).

Ervaar tijdens de Open Draaidag zelf hoe de stoommachine werkt. Je bent van harte welkom in het prachtige gebouw binnen het KVL-complex aan de Almystraat 18 in Oisterwijk. De stoommachine staat onder aan de voet van de grote hoge schoorsteen op het KVL terrein aan het spoor. Beleef dit unieke industrieel erfgoed in bedrijf. Machinisten laten de prachtig gerestaureerde en historische stoommachine draaien tussen 11.00 en 17.00 uur. Het rijke verleden kun je ook proeven in een film met unieke beelden van de Leerfabriek en de rol die de fabriek speelde in de Oisterwijkse samenleving. Reserveren is niet nodig, de deur staat voor iedereen open!

• Zaterdag 13 mei (valt samen met de molendag);
• Zondag 9 juli;
• Zondag 10 september (open monumentendag).