themake

Nemelaer Haaren net geen kampioen


Erp nekt kampioenschap Nemelaer Haaren.

Op het moment suprême de minste wedstrijd van het jaar spelen tegen een zeer gedreven tegenstander zorgde voor een ongelooflijke teleurstelling bij Nemelaer. Nemelaer had regelmatig moeite om grip te krijgen op de tegenstander. De beste kansen waren voor Nemelaer maar daar werd niet uit gescoord. Richting het einde van de wedstrijd wist Erp uit een spaarzame kans wel het net te vinden. Ondanks verwoede pogingen kon Nemelaer geen vuist meer maken om het tij te keren en wordt Kruisland kampioen in de 1e klasse B.

Heel Nemelaer was er klaar voor. Het sportpark in Erp kleurde geel-groen door vele vlaggen, spandoeken, shirts, sjaals, petten en vuurwerk. Alles was erop gericht om het afscheid van trainer Theo van Geffen na 6 mooie jaren met een kampioenschap te bekronen. Erp, de nieuwe club van Theo in het volgende seizoen, wenst daar echter niet aan mee te werken.

Nemelaer begon voortvarend. Na een minuut komt Giel van de Ven al oog-in-oog met doelman Van Ballegooij. Het had zo mooi kunnen zijn maar de doelman redt en dat zal niet de laatste redding zijn deze middag. Diverse pogingen van Nemelaer worden door hem vakkundig verwerkt. Nemelaer heeft regelmatig moeite om grip te krijgen op de thuisploeg en speelt aan de bal zeer onrustig.

Concurrent Kruisland stond in de rust met 4-1 voor tegen TAC’90. Zoals verwacht moet Nemelaer van Erp winnen om kampioen te worden.

Na de pauze probeert Nemelaer van alles, de meeste spelers halen, onverklaarbaar, hun normale niveau niet en het team mist op de eoa manier de echte overtuiging. Veel kansen worden niet gecreëerd en Erp knokt voor iedere meter zonder echt gevaarlijk te worden. Nemelaer weet het geluk niet af te dwingen en een tweetal strafschop situaties worden door de goed leidende Wouter Velings weggewuifd. Tot overmaat van ramp kopte Erp-middenvelder en aanvoerder Koen van Deurzen zo’n tien minuten voor tijd onverwacht de 1-0 binnen uit een vrije trap. 1-0(79).  Dit doelpunt voelde als een genadeklap. Tegen beter weten in worden pogingen ondernomen voor een slotoffensief. Ver in de extra tijd komt Giel wederom in de positie om te scoren, maar ook nu is de doelman de winnaar. Nemelaer weet een geweldig seizoen helaas niet met een kampioenschap te bekronen en dit ondanks de meer dan geweldige ondersteuning van de 12e man. Het was wederom een dag in de Nemelaer geschiedenis om nooit te vergeten. Helaas niet met het gewenste resultaat. Aanvoerder Luuk Vermeer heeft in de avond, namens de hele spelersgroep, de supporters bedankt en beloofd in de nacompetitie opnieuw gas te willen geven om ook de supporters te belonen voor hun ongelooflijke ondersteuning. Nemelaer heeft 2 weken om te herstellen van de knock-out om vervolgens in 2 wedstrijden alsnog een promotie af te dwingen via de nacompetitie.

Heeze, DOSKO en FC Eindhoven av zijn gedegradeerd. Marvilde en Geldrop gaan strijden voor klasse behoud. TAC’90 en Best Vooruit starten op 4 juni de nacompetitie voor promotie naar de 4de divisie. Door de beste klassering is Nemelaer de 1e ronde vrij en start op 11 juni thuis tegen de winnaar van Voorwaarts T(twello)-Susteren. Bij winst van deze 2e ronde wordt op 18 juni op neutraal terrein de finale gespeeld tegen de winnaar uit de reeks van TAC’90/Kolping Boys – EVV/GVAV Rapiditas. We zijn nog niet klaar!

En voorafgaande aan dit alles: