ondernemers

Partij Van Beers: Cultuur kleurt het leven


In de raadsvergadering van 25 mei jl. heeft de gemeente Oisterwijk de behandeling van de langverwachte cultuurvisie afgerond. Fractievoorzitter, Inge van Beers, toonde haar tevredenheid over het feit dat de gemeente een meer faciliterende en verbindende rol zal gaan spelen in de toekomst. Deze aanpak geeft inwoners, organisaties en verenigingen de mogelijkheid om zelf kansen te grijpen en hun ideeën tot uitvoering te brengen. Hierdoor komt de unieke kracht van elke kern beter tot haar recht.

Openbare kunst

Met name de focus op openbare kunst kreeg extra aandacht van de fractie van Beers. Zij hoopt dat er mogelijkheden zullen zijn om daarin vernieuwing te realiseren. Van Beers ziet dit als een kans om de culturele identiteit van iedere kern verder te versterken en de publieke ruimtes op te fleuren met nieuwe kunstwerken.

Samenwerking

De cultuurvisie van de gemeente Oisterwijk is het resultaat van uitgebreid overleg en samenwerking met inwoners, lokale organisaties en verenigingen. Door het faciliteren en verbinden van diverse initiatieven en activiteiten wil de gemeente een bloeiend cultureel klimaat creëren waarin iedereen de mogelijkheid krijgt om deel te nemen en te genieten van kunst en cultuur.

“Met deze visie wordt het culturele DNA van onze gemeente versterkt en krijgt iedere inwoner de mogelijkheid om cultuur het leven te laten kleuren en dat is mooi” aldus van Beers.

Contact

Fractie van Beers is benieuwd naar het uitvoeringsprogramma en hoopt dat veel nieuwe initiatieven het licht gaan zien. Daarnaast komt de fractie graag in contact met iedereen die ideeën heeft om cultuur een boost te geven in haar omgeving. Wil jij iets met ons delen? Dat kan via social media (Raadslid Inge van Beers), mail naar imjvanbeers@live.nl of bel op 06-34037979.

Tot ziens in onze mooie gemeente!

 

 

Bron: Fractie Van Beers

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hiertoe de mogelijkheid bieden worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)