ondernemers

Heukeloms Gilde naar Gildedag


Op 21 mei jl. werd er weer een Gildedag georganiseerd in de Gildekring Maasland.

Vendeliers werden tweede.

Na enkele jaren zonder vanwege corona, was het eindelijk weer zover. Op deze mooie dag was ons gilde aanwezig met een 8-tal gildebroeders. De dag begon traditioneel met een H. Mis en erewijn, waarna er een optocht van alle deelnemende gilden was door het dorp Nuland. Hier liep St. Joris samen met het St. Hubertus Gilde uit Berkel, zodat ze toch een mooie groep hadden. In de middag na de massale opmars en de officiële opening werden de wedstrijden in diverse disciplines gehouden: schieten (geweer, handboog en kruisboog), vendelen, bazuinblazen, trommen en standaardrijden. Het Gilde deed mee aan het geweerschieten en vendelen. Bij het groepsvendelen wisten de vendeliers een keurige 2e plaats te behalen (zie foto). Op naar de volgende Gildedag op 11 juni in Moergestel.

Op zaterdag 27 mei vond de verschieting van de ‘Joke Daems’-bekers plaats. Bij het onderdeel opgelegd eindigde Hans Sparidans als eerste en bij het onderdeel vrije hand werd Wilfried Michels eerste.