ondernemers

Eigenaar neemt afstand van criminele activiteiten na schietincident en vondst wapens


De eigenaar van het pand waar vrijdag een schietincident plaats vond en na een inval van politie wapens werden gevonden, neemt afstand van de activiteiten en gaat onderzoeken of hij de huurder de toegang tot het pand kan ontzeggen.

Het politieonderzoek werd zaterdagochtend voortgezet in dit bedrijfspand en later ook de woning(Foto: Toby de Kort).

De politie trof vrijdagavond kort na een schietincident in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk meerdere wapens aan; zaterdag werden bij huiszoeking in de woning van de huurder wapens, munitie en explosieven aangetroffen. Er werden totaal vier verdachten aangehouden, waaronder de 60-jarige huurder uit Oisterwijk en zijn 31-jarige zoon uit Oss.

‘We zijn hier erg van geschrokken, net als de andere huurders en de buurt,’ aldus de eigenaar van het pand. Voor hem en de andere huurders in het pand – zo geeft hij aan – is het extra vervelend dat het pand en (bij enkele media) ook bedrijfsnamen in beeld komen die hier volgens hem niets mee te maken hebben. ‘Dit zijn mensen die keihard werken voor hun geld. Zij worden hierdoor dubbel getroffen en dat vind ik als verhuurder heel erg.’

De eigenaar neemt afstand van het gebeuren. ‘Ik en ook zeker de andere huurders willen hier niets mee te maken hebben, als ik voor hen mag spreken. We zijn juist bezig het pand op te knappen. Zonnepanelen komen erop en ik zit te denken aan een stukje dak te gebruiken als proefproject voor “urban food production”. Dus dan zitten we hier echt niet op te wachten. Zeker omdat Kerkhoven als industrieterrein al een naam van “achterstallig industrieterrein” heeft. De beweging over het algeheel is juist om het meer van deze tijd te maken.’

De eigenaar gaat kijken wat de procedure is om de huurder de toegang tot het pand te ontzeggen en zal een andere huurder gaan zoeken. Dit uiteraard pas nadat de politie klaar is met haar onderzoek en de ruimte heeft vrijgegeven.