uitgelicht

Derde aanrijding in net een week op rotonde Oisterwijk


Woensdagavond laat om 23:15 uur heeft er weer een aanrijding plaats gevonden bij de rotonde op de Moergestelseweg in Oisterwijk; de derde in iets meer dan een week.

Bij het afslaan zien automobilisten de fietsers vaak niet (Foto: Toby de Kort).

Een automobilist kwam in botsing met een jonge vrouw op de fiets. Door de klap brak het wiel van de fiets af. Omstanders verleende eerste hulp totdat de hulpdiensten arriveerden. Het meisje is voor controle mee naar het ziekenhuis genomen.

De twee rotondes aan de Moergestelseweg zijn al jaren toneel van vele ongevallen en gewonden. De rotondes waren zelfs in het televisie programma van de gevaarlijkste wegen van Nederland te zien. Ook na aanpassingen door de gemeente gaat het nog regelmatig mis; de laatste tijd vaker. Dit komt volgens bewoners en weggebruikers vermoedelijk door een deels afgesloten fietspad vanwege bouwwerkzaamheden, in combinatie met een verkeerskundig vreemde wegsituatie (dode hoek door gebogen fietspaden en fietsers vanaf twee richtingen). Ook worden er veel bijna-aanrijdingen waargenomen.

De politie onderzoekt de aanrijding van vanavond. Eerder deze week moesten ze dat doen voor aanrijdingen met een fietser (klik) en eentje met een scooter (klik). 

Bij de aanrijding werd de fiets vernield (Foto: Toby de Kort).