The Make

Al 50 jaar Nationale Molendag ook te bezoeken in Oisterwijk en Moergestel


Traditiegetrouw wordt in het tweede weekend van mei de Nationale Molendag gehouden.

De molenaars geven uitleg over hun werk op Nationale Molendag.

Nederland heeft een rijke traditie in molens zowel voor waterbeheersing als voor het malen van verschillende producten maar voornamelijk granen. In Oisterwijk vindt je De Kerkhovense Molen. Deze molen is gebouwd in 1895 ter vervanging van een afgebrande standerdmolen, op een plaats waar al honderden jaren een molen heeft gestaan. De Molen is nog in bedrijf en toegankelijk voor bezoekers. Nog altijd zorgen een groep enthousiaste molenaars dat de molen graan kan blijven malen.

Op zaterdag 13 mei zijn er van 10.00 tot 16.00 uur volop activiteiten in en rond de molen. Molenaars en molengidsen zijn beschikbaar om alles over de molen te vertellen. Er is gelegenheid om de hele molen te bekijken dus ook op de zolder waar de molenstenen liggen en het graan gemalen wordt. Een bezoek aan de winkel en de moestuin mag niet ontbreken. Voor kinderen is er een speciale verrassing.

Diezelfde dag tussen 11.00 en 17.00 uur is ook de molen in Moergestel open voor bezichtiging. In deze molen zijn schaalmodellen te zien. Wist u overigens dat deze molen, als de vlag buiten hangt en de wieken draaien, iedere zaterdag te bezoeken is?