Care Inn

Zaid Suleyman en Trinitas richten vluchtelingenvoetbalteam op


Eind maart 2023 nam Zaid Suleyman contact op met V.V. Trinitas Oisterwijk. Met veel passie legde hij het idee op tafel om met een groepje vluchtelingen een team te vormen en bij Trinitas op het sportpark te komen voetballen.

De eerste training met vluchtelingenteam is een feit (Bron: Facebook Trinitas Oisterwijk)

Zaid Suleyman is een 59-jarige Irakees, ontvluchtte Irak omwille van de oorlog en verkreeg in 2011 de Oekraïense nationaliteit. Tijdens de oorlog in Oekraïne wijkt hij uit naar Zweden. Daar richt hij een eerste keer een vluchtelingenvoetbalteam Bergby Gard Youth op. In oktober 2022 belandt hij in Nederland en wil hij ook hier van betekenis zijn. “Ik wil vluchtelingen die te kampen krijgen met verlies van hun eigen huis, land en familie een moment geven waarbij ze de ellende die ze meemaken voor heel eventjes achter zich kunnen laten. Ze gaan stralen wanneer ze mogen trainen en voetballen,” licht Zaid uitbundig en vol trots toe terwijl hij verder over zijn ervaring in Zweden vertelt.

Training

V.V. Trinitas Oisterwijk overlegt na dit verzoek met de gemeente Oisterwijk of er een veld ter beschikking kan worden gesteld. Woensdagochtend was het zo ver. Het “V.V. Trinitas Oisterwijk Refugee Team” traint voor het eerst bij Trinitas op veld 1. Ballen, hesjes en pionnen worden aangereikt door de trouwe terreinmeesters Tino en Karin Vermeulen. En wat is het genieten om al die onwennige, ontspannen, blije gezichten te zien die regelmatig vriendschappelijk mekaar aanmoedigend aan het voetballen zijn!

Ben je een vluchteling, woon je in Oisterwijk en wil je graag deel uitmaken van dit team dan kan je contact opnemen met info@trinitas-oisterwijk.nl.