Care Inn

Seniorenorkest de Meierij en Groot Someren in Den Boogaard Moergestel


Regionaal Seniorenorkest De Meierij staat te popelen om weer een voorjaarsconcert te geven. Hoe leuk is het om dit samen met een andere vereniging een concert te geven. Op zondagmiddag 23 april om 14.00 uur zal het orkest, samen met Seniorenorkest Groot Someren, dit voorjaarsconcert verzorgen in Cultureel Centrum Den Boogaard in Moergestel. De toegangsprijs voor deze middag is € 5,00

Seniorenorkest Groot Someren

Publiek en muzikanten genieten van het concert (Foto: Carien van de Pas).

In 1991 werd gestart met een klein aantal enthousiaste muzikanten die vanuit de verschillende kerkdorpen van Someren kwamen. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot ruim 50 muzikanten. Het orkest geniet inmiddels bekendheid in Someren, maar zeker ook in de regio en zelfs daar buiten. Het orkest is erg in trek bij de “jongere senioren”. De sfeer én de onderlinge band, geven het orkest een warm en gemoedelijk karakter. De muzikale ambitie van het orkest is om op een behoorlijk niveau muziek te blijven maken. Er wordt dan ook voortdurend gewerkt aan het vernieuwen van het repertoire met zoveel mogelijk afwisseling om de vele muziekstijlen aan bod te laten komen.

Senioren Orkest De Meierij
Met meer dan 25-jarige historie geeft het orkest concerten in gemeentelijke theaters, zorgcentra en tal van andere locaties. Het brengen van [wereld]bekende en bij een breed publiek goed in het gehoor liggende muziekstukken, is de belangrijkste ambitie van het orkest. Er wordt 3 maal per jaar een openbaar concert gegeven en veelzijdigheid is een goede typering voor dit orkest. De muziekcommissie heeft ervoor gekozen om een gevarieerd programma samen te stellen. Alle reden voor muziekliefhebbers uit Oisterwijk, Moergestel, Heukelom, Haaren, Helvoirt, Vught, Esch en omstreken om deze middag naar “Den Boogaard” te komen voor een klankrijke muziekmiddag. Vrienden en donateurs van het orkest stellen het mede in staat om op allerlei muzikaal terrein up
te date te blijven. Het orkest staat altijd open voor nieuwe muzikanten. Geoefende ‘senior’ [hobby]muzikanten die belangstelling hebben voor activiteiten van RSO De Meierij en/of zich als spelend lid voor het orkest willen aanmelden kunnen contact opnemen met de secretaris, de contactgegevens zijn te vinden op de website van het orkest www.seniorenorkestdemeierij.nl We zijn met name op zoek naar versterking van onze klarinet-, trompet-, slagwerk- en hoornsectie. Maar ook spelers van andere muziekinstrumenten zijn hartelijk welkom.