uitgelicht

Ruim drieduizend euro opgehaald voor de voedselbank


Een mooie opbrengst voor de voedselbank en een geweldige vriendinnenavond in Tiliander Oisterwijk; dat was het resultaat van de Ladies Night.

Een mooi bedrag voor de voedselbank

Op 19 april vond de Innerwheel Tilburg Triborch Ladiesnight in Tiliander plaats. Het was een geweldige avond waarvan de opbrengst voor de Voedselbank Tilburg was, die tevens een uitgiftepunt heeft in oisterwijk. Een mooi bedrag werd bijeengebracht met de kaartverkoop voor deze filmavond en tijdens een Running Diner dat de vereniging eerder organiseerde. De heer Denissen van de Voedselbank mocht een totaal van 3150 euro in ontvangst nemen.

De Ladiesnight is traditioneel een avond waarop oudenbekenden en nieuwe vriendinnen elkaar ontmoeten in een gezellige sfeer. De ontvangst bij Tiliander was weer zeer hartelijk. De gasten werden verwend met heerlijke bonbons van Saranne. Er was tijd om bij te kletsen en de standjes met leuke artikelen te bezoeken. In de film die werd vertoond, Tea with Mussolini, waren grote Britse actrices als Maggie Smith en Judi Dench te herkennen. De avond werd muzikaal omlijst door de groep Sayezz.

Het goede doel waarvoor dit jaar de Ladiesnight werd georganiseerd, was de Voedselbank Tilburg. De heer Denissen, directeur van de Voedselbank Tilburg kreeg van de voorzitter van Innerwheel Tilburgh Triborch Lia de Braal een cheque van 3150 euro overhandigd. Hij legde de gasten van de Ladiesnight uit dat De Voedselbank Tilburg één van de tien landelijke distributiecentra van Voedselbanken Nederland is. Ze bedienen de regio Noord-Brabant en Zeeland. Dit betekent dat voedsel dat landelijk en regionaal door grote supermarktketens en andere leveranciers wordt aangeboden eerst wordt vervoerd naar de Tilburgse Voedselbank. Daar wordt het voedsel opgeslagen en naar de voedselbanken in Noord-Brabant en Zeeland gebracht. Dit is nodig om aan voldoende voedsel en tot een evenwichtige samenstelling van de voedselpakketten te kunnen komen. De lokale voedselbanken verwerven daarnaast voedsel bij lokale supermarkten en andere winkels met levensmiddelen zoals bakkers, slagers en groenteboeren.De groep mensen die gebruik maakt van de voedselbank is heel divers en van alle leeftijden.

Inner Wheel Tilburg Triborch is een serviceclub van 24 enthousiaste vrouwen uit Tilburg en omgeving. Ze steunen goede doelen door het organiseren van evenementen zoals de Ladiesnight, “handjes” te leveren bij andere activiteiten of geld te doneren. Meer weten over Innerwheel? Stuur een bericht naar secretaris@iw-tt.nl