The Make

Moergestelse kinderen genieten van Oekraïense koekjes


Kinderen van Oekraïense vluchtelingen die verblijven in het voormalige klooster in Moergestel, hebben maar liefst 400 koekjes gebakken voor de basisschoolkinderen; ze werden uitgedeeld bij de Koningsdagspelen.

Traditioneel met oeroude Hollandse spelletjes…

Evene uitrusten, een bekertje drinken en een lekker zelfgebakken koekje…

Het was een “Koninklijke” verrassing voor de kinderen van BS De Vonder in Moergestel. De kinderen hadden afgelopen vrijdag de jaarlijkse Koningsspelen die onder andere plaats vonden in de tuin van voormalig Klooster Nieuwenhof. Ze werden blij verrast met echte Oekraïense koekjes die de zes Oekraïense kindjes die op De Vonder zitten hadden gebakken, onder de leiding van hun Keukenprinses Nina.
Dat was genieten geblazen!

De Koningsspelen werden traditioneel gehouden, met (uiteraard) enkele oeroude Hollandse spelletjes…