uitgelicht

Het was een nat weekend bij de rugby van Oisterwijk Oysters


De lente is begonnen, maar van veel zon werd nog niet genoten, het was een nat maar toch verkwikkend weekend!

De TBM mers waren de eerste Oysters die afgelopen weekend de bal aan het rollen brachten (en stuiteren, want een rugbybal doet wat hij wil).

Maxi inzet van de mini’s (Bron: Oysters.nl)

In Etten-Leur speelden de Benjamins en Turven mee in het, van oudsher bekende, REL Pré Paastoernooi. Dat was weer een belevenis. Weliswaar speelde het zich af in ouderwets Nederlands hondenweer; de resultaten waren prima en achteraf waren er louter blije gezichten te zien.

In Haarlem werd aflevering twee van het Landelijke Mini Festival afgedraaid. Daar speelden de Oysters heel verdienstelijk. Er werden 5 wedstrijden gespeeld die in drie gevallen winnend werden afgesloten. De andere twee matches werden zeer nipt verloren. Het is prachtig om te zien hoeveel progressie de Mini’s dit jaar geboekt hebben.

Onze Cubs namen het in Gouda, onder aan de dijk op tegen Eemland en Gouda in het kader van de kruisfinales (ingesteld om het seizoen toch wat meer op een seizoen te doen lijken). Je leest het verslag van deze wedstrijden op een ander linkje hier op de website.

De Junioren gingen op herhaling in Den Haag en wisten zich ondanks zeer acceptabel spel de minderen in de partij. Dat kwam door net wat meer slimheid bij de HRC spelers. Toch mag er een dikke pluim naar de groep (vandaag onder leiding van Axel, Henri en Saskia) want er werd geen moment verslapt en gestreden tot de laatste minuut.

De colts speelden de kruisfinale van de Bowl competitie in een kletsnat Amstelveen tegen ARC. De grote sterke jongens van ARC lieten zien waarom ze in de Bowl huizenhoog favoriet waren. Vooral in de scrums en rucks kwamen de Oysters er niet aan te pas. Ondanks dat ze met 34-0 verloren konden ze met opgeheven hoofd het veld verlaten, want ze hebben gestreden voor wat ze waard waren. De Oysters spelen nu op 15 april tegen “Angstgegner” Aken om de 3e en 4e plek.

Ut vijfde was volledig klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen Wallaby’s/ Bokkerijders. Eigenlijk de vorentscheidung (perfect Limburgs) in de 4e klasse Zuid Oost. Het combinatieteam uit Venlo en Roermond wist niet dezelfde kwaliteit te brengen dan twee weken geleden en het team van coach Witlox stond stijf van ambitie. Die combinatie zorgde voor een redelijke grote uitslag. 57-5.

Oysters III ging op bezoek bij het taaie Dukes IV dat (in tegenstelling tot het Oystersteam) vooral geroutineerde spelers bevat die het wat rustiger aan willen doen. Daar was niets van te merken. De thuisploeg maakte het de jonge garde van de Oysters extreem moeilijk. Toch trokken de Oysters mede door het conditionele voordeel uiteindelijk aan het langste end. Eindstand 10-18.

En als laatste berichten we over het titanengevecht in Hilversum. In een behoorlijk vrolijke atmosfeer (net zoveel Oysters supporters als uit Hilversum) was het Oysters dat het eerste bedrijf geen moment verslapte. Weliswaar werd in het begin tegen het speelbeeld in gescoord door Bram Brauer en geconverteerd door de opnieuw in basis startende Mati Pfaff. Na de score lieten de Oysters geen misverstand over bestaan; deze wedstrijd moest gewonnen worden. Nadat Rik van Balkom de Oysters de tweede try bezorgde en er maarliefst twee spelers van Hilversum naar de sin-bin werden gestuurd profiteerden de Oysters nogmaals van de veldverhouding. Rick van Berkel scoorde zijn eerste try voor de Oysters. Toch leek het sterke pack van Hilversum zich na rust te herpakken. Net als de wedstrijd in Oisterwijk kwam het erg dichtbij en het was aan een mooie individuele actie van Ralf Steenbakker te danken dat er 4 punten mee naar Oisterwijk gingen.

Cubs winnen eerste wedstrijd Kruisfinale
Bram de Bie schreef weer een verslagje over de Cubs: ‘De eerste wedstrijd vandaag was tegen Eemland. De hele wedstrijd hebben we veel druk gezet. We speelden goed samen en ondersteunden elkaar goed. We konden hierdoor tries maken en zorgen dat de tegenstander maar 2 tries kom maken. De rucks konden beter en de tackels werden soms niet goed afgemaakt. Doordat we elkaar hielpen en goed druk bleven zetten hebben we de wedstrijd gewonnen met 21-10. Ik ben trots hoe we vandaag gespeeld hebben als team.’

Oysters Ut Vijfde vs WalBoks
En bij ‘ut vijfde’ werd het gesprek met de referee genoteerd:

Ref: de toss, jij mag kiezen.

NS: mwah, tsja, doe maar de eerste helft met de wind mee.

Ref: weet je dat zeker? Jullie zijn nogal zwaar, willen jullie geen wind mee als jullie moe zijn?

NS: nee, wij worden nooit moe van dat beuken en we hebben een paar <100kg bij ons om te rennen.

Ref: ok dan, je moet het zelf weten.

Ref: Blauw klaar? Zwart klaar? Pfiiiiiiiiiiiiet

Kick, pass, hit, seal, pass, plus 1, hit, veeg, bam, puntschoudertje, door door door.

Ref: Pfiiiiiiiiiiiiet, scrum

Ut Vijfde pack (in koor): haha, daar gaan we weer.

Ref: crouch, bind, set

Ut Vijfde pack (a cappela): haha, daar gaan we en daarna “we zullen doorgaan”….. try nummer 1, 2 en 3

Joep: aaaaanvalluh

omstanders: vaseline en een doekje.

Onkundig deskundige: dat worden een paar hechtingen. Exit Joepku

Ref: Pfiiiiiiiiiiiiet, scrum

Stap, stap, stap, pass van Roymani Nadolo, pass richting brommerCoen, vroooooeeeeem, try

NS (in de rust): mannen waarom hebben we daar 3 weken geleden met 6 puntjes verschil van kunnen verliezen? We starten weer met nul nul, tweede helft, gas erop.

Ref: Blauw klaar? Zwart klaar? Pfiiiiiiiiiiiiet

Kick, afzwaaier, zwart geen idee wat ermee te doen, druk, tackle, boem, klabbaberum

Ref: Pfiiiiiiiiiiiiet, scrum

Ut Vijfde pack (in koor): haha, daar gaan we weer.

Ref: crouch, bind, set

Ut Vijfde pack (a cappela): haha, daar gaan we en daarna “we zullen doorgaan”….. try nummer 5 en volgende

Ref: Pfiiiiiiiiiiiiet, gele kaart, dat hoofd van Jeroentje moet nog langer mee

Ref: Pfiiiiiiiiiiiiet, scrum

Ut Vijfde pack (in koor): haha, daar gaan we weer.

Ref: crouch, bind, set

Push over try van HTB

Ref: Pfiiiiiiiiiiiiet einde wedstrijd

Klap klap klap, drie hoeraatjes, etc. bam ref effe slaan, lekker sportief mannen….