ondernemers

‘Elk dubbeltje omdraaien’ – Een oud spreekwoord toch weer actueel *


Wie heeft het niet gemerkt de laatste jaren, maar zeker de laatste tijd: Het leven wordt maar duurder en duurder. Waar de inflatie vroeger geleidelijk steeg, dit in proportie met mee stijgend loon, is het nu in korte tijd enorm de pan uit gerezen. De stagnatie in ketens van de (voedingsmiddelen) industrie tijdens de Covid lockdowns tot aan de oorlog in Oekraïne die maar doorgaat: van jong tot oud en zelfs van rijk tot arm, allemaal voelen wij hoe prijzen maar doorstijgen.


Wij willen in dit artikel het fenomeen ‘de slapende consument’ behandelen. Doe hier vooral dus niet aan mee en ga online energieleveranciers vergelijken en ook zorgverzekeringen vergelijken tegen het einde van het jaar. Op deze twee zaken kunt u door jaarlijks te verwisselen van aanbieder enorm besparen. Leest u gerust mee want dit gaat u allen aan.

De ‘slapende consument’ – Wat houdt dat eigenlijk in?

Vele van jullie zullen al bekend zijn met dit fenomeen, maar toch willen wij het graag even aanstippen: Waar bedrijven vroeger loyale klanten beloonden met kortingen voor het aanblijven als klant leven wij tegenwoordig in een omgekeerde wereld. De marketing van bedrijven is er bij reclamecampagnes op gericht klanten bij de concurrent weg te kapen met het bieden van voordelen en kortingen. Dit wordt op zijn beurt weer terug verdient door het tarief van afgesloten abonnementen na een jaar stilzwijgend te verhogen.

De zogeheten slapende consument heeft dit niet door of doet hier simpelweg niks aan. Toch veranderen onderhand hele volksstammen elk jaar van energieleverancier en veranderen ze van zorgverzekering. De premies van zorgverzekeraars verschillen van jaar tot jaar, evenals de tarieven van energieleveranciers. Dit overstappen in plaats van de slapende consument uit te hangen betaalt zich enorm uit. Een verschil in maand premie van 20 tientjes is op jaarbasis een aanzienlijk bedrag.

Geld besparen met energievergelijk (Bron: Pexels.com)

De 2 grootste bespaar factoren in elk huishouden

Zorgverzekeraars veranderen elk jaar hun tarieven en voorwaarden achter de komma. Door zorgverzekeringen vergelijken komt u er precies achter welke verzekeraar volgend jaar de laagste premie heeft. Ook kunt u bepalen welk zorgpakket het best aansluit met uw behoeftes. De besparing op jaarbasis door goed zorgverzekeringen vergelijken en vervolgens juist over te stappen kan al gauw op enkele honderden euro’s per jaar terechtkomen. Dat is veel geld, zeker in deze dure tijden!

Daarnaast doen energieleveranciers eigenlijk hetzelfde. Een duur woord voor dat constant veranderen van tarieven heet prijsdiversificatie. Eigenlijk is dit ook bedoeld zodat de consument door de bomen het bos niet ziet en daardoor honkvast blijft. Doe hier dus niet aan mee! Ook door goed energieleveranciers vergelijken kunt u enorme besparingen halen op jaarbasis.

Word wakker!

Wees dus geen dief van uw eigen portemonnee en ga aan de slag met energieleveranciers vergelijken, maar dus ook met zorgverzekeringen vergelijken. Door elk jaar slim en doordacht over te stappen bespaart u bij elkaar zo € 500,- of meer op jaarbasis. Het is maar dat u het weet. Word wakker en ontwaak als slapende consument!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer