Care Inn

Extra geldbedrag voor inwoners met laag inkomen


Heb je al langere tijd een laag inkomen en verwacht je hierin geen verbetering? Dan kun je misschien een aanvulling krijgen. Dit heet individuele inkomenstoeslag. Dit is een jaarlijkse toeslag als invulling op je inkomen. Dit mag de gemeente 1 keer per 12 maanden uitkeren.

Je mag bij Gemeente Oisterwijk de individuele inkomenstoeslag aanvragen als;

  • Je ouder bent dan 21 jaar, maar niet ouder bent dan de pensioengerechtigde leeftijd
  • Je geen student bent
  • Je de afgelopen 3 jaar geen of weinig inkomen en vermogen hebt gehad
  • Je het afgelopen jaar genoeg gedaan hebt om je inkomen te verbeteren, maar er geen uitzicht op verbetering in je inkomen

Waarvoor mag je de toeslag gebruiken?
Je mag zelf bepalen waaraan je het geld uitgeeft. Bijvoorbeeld voor het betalen van rekeningen. Het bedrag wordt in één keer uitbetaald. Wil je weten of jij hier recht op hebt? Kijk dan op de website www.oisterwijk.nl/individueleinkomenstoeslag. Daar vind je ook een digitaal aanvraagformulier. Voor het invullen van dit formulier heb je DigiD nodig.