ondernemers

Buurtpreventie bezoekt het Broek Moergestel


‘Eindelijk konden we er weer eens op uit met ons drieën, Bart, Marco en Peter, zonder terug te komen in een nat pak.’ Een verslag van de Buurtpreventie leden uit Moergestel:

Met de schapen alles goed (Bron: Buurtpreventie Oisterwijk).

Heerlijk weer deze maandagmiddag. Het is voorjaar maar zoals het spreekwoord zegt ”April doet wat hij wil!”. We kwamen bij elkaar bij Den Donk in de Bosstraat en gingen een rondje fietsen daar in de wijk. Hier was niets bijzonders te zien. Hierna gingen we even genieten van onze mooie natuur en de nieuwe aanwas aan lammetjes die staan te weiden op de ijsbaan in “Het Broek”. Genoten in 1 woord. Daarna zijn we enkele adressen gaan bezoeken waar we meldingen van gekregen hadden of wij daar als buurtpreventieteam iets mee konden doen.

Het gaat hier om mogelijke verloedering van een straat in Moergestel, en over dingen die al lange tijd in een voortuin staan en wat alleen sfeerverpestend is maar ook ongedierte aan kan trekken. Na overleg met de coördinatoren of we daar iets mee mochten kregen we het advies om dit aan de buurtbewoners zelf over te laten, want het is privé terrein en bewoners moeten ook zelf wat durven te vragen aan de buren of omwonenden. Het was een discussiepunt en we hebben een van de bewoners, die dit aan ons doorgegeven had, hierover teruggekoppeld en die heeft contact gelegd met beide adressen. Door die bewoner is met hen afgesproken dat e.e.a. de komende weken wordt opgelost. Toch weer wat kunnen bereiken denken we.

We vervolgden onze route en waren blij met het zomerse weer, maar moesten helaas na een uurtje één van ons thuis afzetten omdat hij een lekke band had. Met z’n tweeën verder richting Nieuwenhof en omgeving om te kijken of daar nog alles in orde was. We hadden ook hier vandaan een melding gekregen dat er enkele ruiten ingegooid waren. Daar aangekomen zagen we dat de ruiten afgetimmerd waren en zeiden ook al tegen elkaar dat die al heel lang kapot waren, dus niets nieuws onder de zon. Je moet echter na een melding wel bekijken; hoe en wat vinden we. Na een kleine 2 uur zijn we weer huiswaarts gegaan met weer een tevreden gevoel toch iets betekend te kunnen hebben voor ons dorp.

Interesse in wat we doen? Kijk even op onze site www.buurtpreventie-oisterwijk.nl