Care Inn

Boekje met gedichtjes in Oisterwijks dialect uitgereikt


Dinsdag in Tiliander; het uitpakken van de dozen; de boekjes zijn klaar!

Ad Smarius helpt (samen met Henny) bij het uitreiken van de boekjes (Foto: Karel Verkerk).

De 73-jarige René Kox schrijft al jaren gedichtjes over lokale actualiteiten en wetenswaardigheden, in een vrolijk Oisterwijks dialect. Hij plaatst ze regelmatig op Facebook. ‘Deze uit de hand gelopen bezigheid sloeg zodanig aan dat ik door velen werd aangemoedigd om de gedichtjes ook in een boekvorm uit te brengen,’ aldus René. Dinsdag werden de boekjes door helpers Ad en Henny Smarius aan de liefhebbers uitgereikt, die daarvoor hadden ingeschreven.

Met hulp van subsidie en sponsoren werd het boekje mogelijk gemaakt en konden de kosten beperkt blijven. Daardoor is er een mooie opbrengst uit de verkoop, die geheel ten goede komt aan Kika. ‘Laat het voor deze kinderen en hun ouders een hele mooie toekomst worden, waarbij ze verlost zijn van alle zorgen.’

Via Facebook (klik) is informatie beschikbaar over de afhaalmomenten.