Care Inn

Records en promotie bij Moergestelse schaatsclub tijdens slotwedstrijd Tilburg


Op zaterdag 18 maart werd het wedstrijdseizoen 2022-2023 op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg afgesloten met de Clubkampioenschappen van IJsclub Tilburg. De wedstrijdschaatsers van De Vennen mochten als gast aan deze wedstrijd meedoen en grepen deze extra wedstrijd aan om het seizoen succesvol te beëindigen. Dankzij zes nieuwe persoonlijke records (PR’s) kwam het seizoentotaal op 73 en Tom van Dijck slaagde er bovendien in om te promoveren naar de tweede klasse van de jongens Junioren-B.

Tom van Dijck promoveerde naar de tweede klasse (Foto: Jeroen Happel).

Voor promotie naar de tweede klasse moest Tom van Dijck de 1500 meter volbrengen binnen de tijd van 2:14.00. Aangezien zijn PR op 2:17.59 stond, werd niet verwacht dat het Tom dit seizoen nog zou lukken om deze stap naar de top van Zuid-Nederland te maken. Nadat hij eerder op de avond zijn PR op de 500 meter al met 0.74 seconde had verbeterd (tijd 43.49), was er toch hoop dat hij ook aan de limiet voor promotie zou kunnen voldoen. In een prima opgebouwde race, met per ronde slechts iets meer dan een seconde verval, liet hij de klok stilstaan op 2:12.52. Ook Gerard Adolfse en Maartje van Dijck verbeterden ieder twee PR’s. Gerard reed 51.06 op de 500 meter en 2:32.66 op de 1500 meter. Maartje reed 32.02 op de 300 meter en was met 50.96 maar liefst 1.26 seconde sneller dan haar oude PR. Thomas van Berkel was het enige Vennenlid dat zonder nieuwe PR’s naar huis ging. Dat werd ook niet verwacht, aangezien Thomas zijn records op het supersnelle ijs van Thialf in Heerenveen had gereden. Ook Thomas sloot het seizoen uitstekend af. Zijn 39.00 op de 500 meter en 1:58.92 op de 1500 meter waren namelijk de snelste tijden die hij ooit op de Ireen Wüst IJsbaan reed.