uitgelicht

Oisterwijkse schrijft kinderboek met kleurrijke illustraties


De Oisterwijkse schrijfster Gert Geurtsen heeft samen met studenten Crossmedia Vormgeving – Niels van Heerebeek, Jonas Schellekens, Izee Derkx en Daniek Mulder – een voorleesboek uitgebracht.

Een van de fragmenten uit het boek Lucifer.

Wat zou jij doen met een babydraak? Junior ziet zo’n diertje wel zitten. Een draak spuwt immers vuur en Junior wil graag fikkies stoken. Hannah en Junior noemen het draakje Lucifer. Op een dag breekt er brand uit in hun schuilplaats. Nu weet iedereen van de draak. De burgemeester is in zijn nopjes. Het dorpje kan bekend worden! Maar de dorpsbewoners blijven niet lang blij. Waarom moeten Hannah en Junior met Lucifer vluchten? Hoe raakt de draak gewond? En komt alles nog wel goed?

Een antwoord op alle vragen vind je in dit grappige en soms spannende boek. Te koop voor 18,99 via Boekscout.

Gert Geurtsen (68) is gepensioneerd kleuterjuf en beelddenker, ‘dan zie je van alles voor je. Samen met fantasie en creativiteit kom je dan als schrijfster een heel eind. Lucifer was eerst een gezinsmusical, maar ik vond niemand die de muziek wilde schrijven. Dus veranderde ik het in mijn eerste voorleesverhaal. En het is niet het laatste. Want schrijven vind ik super leuk!’