Care Inn

Koninklijke onderscheiding voor Klaas Groen


Hans Janssen, burgemeester van Oisterwijk, heeft vanmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Klaas Groen. Deze verrassende ontmoeting vond plaats tijdens een bijeenkomst van Cor Unum, een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch.

Klaas Groen was jaren actief voor de Oysters (Bron: Oysters.nl)

De heer Groen zet zich vanaf 2004 tot heden in als voorzitter centrale cliëntenraad bij Thebe. Met volle overtuiging en met een groot hart voor de zorg zet hij zich in voor de ontwikkeling van de
cliëntenmedezeggenschap. Van 2004 t/m 2019 was de heer Groen voorzitter Raad van Toezicht van rugbyvereniging RFC Oisterwijk Oysters. Zijn taak was het bestuur te controleren en van advies te voorzien. Hij bracht op tactvolle wijze de moeilijkste zaken naar voren en is een graag gezien persoon bij de vereniging. Daarnaast was de heer Groen van 2012 t/m 2014 voorzitter van de WMO Raad Oisterwijk (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Klaas Groen ontvangt een onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Janssen (Foto: Masja Vlaminckx).

Van 2015 t/m heden is hij lid van bestuur en zet hij zich in als penningmeester voor Cor Unum. Cor Unum is een keramische werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naast top-designers en top-keramisten en vele vrijwilligers dagelijks werken aan toonaangevende keramiek. In haar ruim 70 jarige bestaan is Cor Unum uitgegroeid van ‘een onderdeel van de Bossche Sociale Werkvoorziening’ tot een in Nederland en ver daarbuiten onderscheidend keramisch bedrijf. De bijdrage van de heer Groen aan de expansie van Cor Unum is erg groot. De heeft Groen heeft aandacht voor Cor Unum als instelling waar de mens voorop staat. Daarom heeft hij eraan bijgedragen, dat zoveel mensen de afgelopen jaren de kans kregen om een betekenisvolle rol in de maatschappij te vervullen.

Ruim belangstelling… (Foto: Masja Vlaminckx)