Care Inn

Kids uit Oisterwijk en Moergestel doen mee aan Nationale Pannenkoekdag


Vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen. ‘De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is weer net zo groot als voor corona,’ aldus de initiatiefnemers.

In Moergestel bakken jongeren in de Pastoor van den Boogaardstraat samen pannenkoeken voor de hele straat om zo jong en oud met elkaar te verbinden.
‘Onze straat kent enorm veel leeftijdsverschil en seniorenwoningen waardoor het afgelopen jaren een zeer waardevolle actie is gebleken. Vandaar dat wij ook dit jaar weer heel graag willen meedoen,’ aldus de lokale deelnemers. In Oisterwijk zijn het leerlingen van Basisschool de Nieuwe Linde die gaan bakken; deze school doet voor de eerste keer mee.
 

Kinderen bakken voor ouderen …

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ geeft elke school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie.

Noord-Brabant op 3de plek

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 16de editie doen 1.510 scholen in Nederland mee. Ook in Noord-Brabant. In de Top 3 staat deze provincie met 193 scholen op de 3de plaats.