uitgelicht

Kees Welmers geeft lezing over de Joodse Begraafplaats Oisterwijk


Iedere laatste maandag van de maand van 14.30 tot 16.00 uur in Huiskamer de Inloop, Kerkstraat 48 te Oisterwijk is er Cultuur en Beleef.

Cultuur en Beleef is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc. op de laatste maandagmiddag van de maand. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s. Kortom voor ieder wat wils. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg.

Kees Welmers geeft uitleg op de Joodse Begraafplaats in Oisterwijk (Foto: Mathijs Welmers).

Deze lezing op maandag 27 maart a.s. wordt verzorgd door Kees Welmers. Hij is de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk. Het voornaamste doel van de Stichting is ervoor te zorgen dat deze begraafplaats gelegen aan de Hondsbergselaan voor het nageslacht behouden blijft en het open stellen van dit inmiddels Rijksmonument. De stichting zorgt er ook voor; onderhoud te plegen aan de omgeving een groot bosperceel van 9.000 m2. Het metaheerhuisje te restaureren en te behouden. Te zorgen voor een goede bereikbaarheid. Maar vooral restauratie en onderhoud aan de 200 graven, de 164 grafstenen en de inventarisatie. Door de vele vernielingen toentertijd heeft men de begraafplaats ommuurd. De begraafplaats is nu via een toegangspoort bij de openbare weg via een bospad bereikbaar.

Praktisch

Entree vanaf 14.00 uur, start lezing 14.30 uur. De kosten bedragen 2 euro inclusief koffie of thee. Geen aanmelding nodig. Reacties van deelnemers van vorige lezingen; ‘Het was gezellig en erg interessant. Het ging weer over Oisterwijk en Ik ben ook wat wijzer geworden. ‘Wat weten de gastsprekers veel over hun onderwerp. Elke keer is anders maar steeds zeer interessant’.  Meer weten….. kom naar Huiskamer de Inloop, Kerkstraat 48, Oisterwijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Inlooppunt coördinator Sandra Wouters Tel. 06-17.16.30.91 en b.g.g. 013-52.84.080 mailen kan ook: sandrawouters@contourdetwern.nl