ondernemers

Het is winnen en verliezen bij rugby Oysters Oisterwijk


‘Ik vond de wedstrijd goed begonnen en dat we veel goede tackels hebben gemaakt,’ aldus Otis Verhoeven die een verslagje schreef over de Cubs, die Breda kon verslaan in een goede wedstrijd.

‘We begonnen met 2 tries. Zij scoorden er weer 1 en toen begonnen we onze focus weer terug te pakken. We maakten onze tackels goed en we lieten er niemand door. Iedereen maakten zijn tackels en iedereen deed zijn best we maakten nog wat tries en de wedstrijd was afgelopen.’ Eindstand 5-48 voor de Oysters! (en de Vets red.)

Junioren komen nét tekort tegen HRC

In een wedstrijd die twee gezichten kende (voor en na de break) wisten de Junioren het HRC net niet moeilijk genoeg te maken. De Hagenaars proffiteren maximaal van hun grote aantallen jeugdspelers en domineren het jeugdrugby in Nederland. Toch kwamen de Oysters dichtbij met sterk spel in het tweede bedrijf. De teller stokte helaas bij 29-19. Binnenkort herkansing.

Colts stevig op de tweede plaats

Verdund Delft is geen partij; in de thuiswedstrijd (gespeeld in Valkenswaard) tegen RC Delft werd het nooit een wedstrijd. Het arme Delft kwam met 11 spelers op de proppen en leende er twee Oysters bij zodat de wedstrijd in ieder geval gespeeld kon worden. Eindstand 41 – 0. Na de deceptie vorige week in Aachen maakte de jongens van Joris en Logan het dit keer meer dan goed. Een stevige 2e plek en een mooie uitgangspositie voor de kruisfinales zijn het gevolg.

Zware omstandigheden zorgen voor spektakel

Zware omstandigheden, maar daardoor ook spektakel! (Bron: Oysters.nl).

De omstandigheden waren niet optimaal. Terwijl precies een jaar geleden de terrassen in Oisterwijk bomvol zaten kwam de regen dit keer gestaag naar beneden. In de eerste wedstrijd was nog maar eens te zien dat jeugdig enthousiasme het in de rugbysport aflegt tegen routine en ervaring. Veel meer dan in eerste onderlinge wedstrijd, dicteerde ut Vijfde vanaf de start. Weliswaar liepen de jongelingen van Oysters III zich het snot voor de ogen maar dat kon niet voorkomen dat de machine van Roy Witlox geleidelijk aan naar de overwinning dieselde. Eindstand 11 – 40

Oysters II mocht proberen de studenten van Obelix op een nederlaag te tracteren. Het was een zeer close wedstrijd waarbij het verschil in het detail zat. Dat fly half Roel Bluijs na 4 minuten voor het eerst in zijn leven een hamstring blessure opliep werkte niet mee. Het was vooral een strijd die gestreden werd op het slechtste stukje veld, rond de middellijn. Voormalig Oyster Kenzo de Brouwer liet zien bij de Obelix een volwaardige scrum half te zijn geworden. De Oysters bleven lang in het spoor maar moesten in het laatste kwart de handdoek gooien. Eindstand 3 – 23