uitgelicht

Gemeente Oisterwijk: Sluiting garagebox met vuurwerk en verdovende middelen


​Gemeente Oisterwijk heeft op vrijdag 17 maart een garagebox aan de Lisstraat gesloten voor de periode van drie maanden.

In de garagebox zijn tijdens een onderzoek door politie en gemeente Oisterwijk professioneel vuurwerk en verdovende middelen aangetroffen.

Hierbij gaat het om ruim 44 kg hennep en goederen voor het bereiden, verwerken, bewerken en afleveren van verdovende middelen. De garagebox is onderzocht naar aanleiding van anonieme tips. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze garagebox als opslagplek van vuurwerk en drugs.

Meld drugsoverlast

De burgemeester treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Wij en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Uit actuele cijfers blijkt echter dat de meldingsbereidheid in Nederland is afgenomen. Daarom roepen wij onze inwoners nadrukkelijk op verdachte situaties te melden.

Ervaar je drugsoverlast en/of vermoed je hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij heterdaad of direct gevaar 112. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat jouw anonimiteit wordt gewaarborgd. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen naar ons en politie. Op deze manier zorgen we sámen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

Bron: Gemeente Oisterwijk ​

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de gemeente geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van gemeentelijke persberichten.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)