ondernemers

Tips voor een grote schoonmaak in jouw huis *


Jouw huis is toe aan een goede schoonmaakbeurt. Elke week voer je de kleine taken uit, maar zo nu en dan is het tijd om even een hele dag of een dagdeel te besteden aan jouw huis. Dat lijkt op een onbegonnen taak, vooral als je veel spullen hebt en/of een groot huis hebt. Gelukkig kom je met de tips in dit blog al een heel eind. Lees daarom verder voor wat tips!

Reinigen

Allereerst is het belangrijk om alle oppervlakken in jouw huis te reinigen. Denk daarbij aan de tafels, de deurklinken, kastdeuren en de raamkozijnen. Deze kun je reinigen met de geschikte reiniger voor het materiaal van het oppervlak. Een houten tafel moet je immers anders behandelen dan een raamkozijn dat is gemaakt van kunststof. Als je de juiste schoonmaakspullen gebruikt, zorg je ervoor dat jouw spullen langer meegaan. Natuurlijk is het ook belangrijk om jouw tapijten regelmatig schoon te maken. Tja, met een doek en zeep gaat dat niet zo heel makkelijk. Je kunt daarom het beste een tapijtreiniger huren in Oisterwijk. Dit staat wellicht niet bovenaan jouw takenlijstje, maar nog steeds is het slim om dit te doen. Er zitten namelijk een hoop bacteriën in het tapijt die je niet met het blote oog kunt zien. Er is een grote kans dat er ook ziektekiemen tussen zitten. Door het reinigen van jouw tapijt zorg je ervoor dat deze bacteriën en ziektekiemen verwijderd worden, waardoor jouw huis een gezondere plek wordt om in te leven.

Bij Boels kan je een houtklover huren (Bron: boels.com)

Opruimen

In al die maanden na jouw laatste grote schoonmaak heb je weer een hoop verschillende spullen verzameld die je eigenlijk niet gebruikt. Het is belangrijk dat je deze weggooit, weggeeft of verkoopt. Deze spullen nemen immers onnodig veel plek in beslag in jouw huis. Deze ruimte kan gebruikt worden voor andere spullen die je wél nodig hebt en daarnaast zal jouw huis er een stuk rustiger uitzien als je minder spullen hebt. Denk daarbij ook aan jouw kledingkast. Veel mensen hebben een kledingkast die vol zit met genoeg kleren, maar een groot deel daarvan doen we nooit of zelden aan. Wees kritisch en maak ook hier een selectie tussen welke spullen je wilt houden en welke niet. Heb je daarnaast ook een hoop hout in jouw schuur voor de open haard? Een houtklover huren helpt jou om dit hout te splijten en je kunt het hierdoor beter opbergen. Erg handig dus!

Tijd om aan de slag te gaan met jouw grote schoonmaak. Zoek je nog een aantal spullen die dit proces makkelijker voor je zullen maken? Kijk dan vooral op de site van Boels voor extra hulpmiddelen!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer