Care Inn

Sneeuwvrij maken van fietspaden ging afgelopen keer niet goed tussen Haaren en Oisterwijk


Frank de Werdt (CDA) en Casper Boot (PRO) hebben afgelopen donderdag de wethouder gevraagd waarom onder andere het fietspad tussen Haaren en Oisterwijk, veel in gebruik bij de schooljeugd, niet sneeuwvrij was gemaakt.

De sneeuwploeg aan het werk (Foto: Toby de Kort).

Ook zou het rode fietspad en sommige andere plekken niet goed schoon zijn, waardoor fietsers erg veel overlast hebben ervaren, en lange stukken hebben moeten lopen. Voor de jeugd die vanuti diverse dorpen en wijken naar Durendael moest zouden daardoor onveilige situaties zijn ontstaan.

Gerustgesteld

Volgens wethouder Anne Cristien Spekle (VVD) was er sprake van een tijdelijk situatie. Uit navraag bleek dat het schoonmaken niet helemaal is gegaan zoals men zou willen, ondanks dat men in de buitendienst hun best heeft gedaan. De oorzaak was te vinden in een defect apparaat. Dit zal zo snel mogelijk hersteld worden; het beleid in ijs- en sneeuwvrij houden van fietspaden is normaal gesproken goed geregeld.

AB en sneeuw

Overigens zijn er – zo blijkt uit de raadsvergadering – ook (groot) ouders met kleine kinderen die het fijn vinden dat er wat sneeuw blijft liggen, om met de slee overheen te kunnen. Uit de lach van de raadsleden bleek het een herkenbare en gewenste opmerking, afkomstig van Marieke Dujardin, raadslid van het nog steeds bestaande Algemeen Belang. Klein detail: de recent opgeheven partij (klik), kreeg onder dezelfde naam een doorstart, en ook daartoe werden deze raadsvergadering de nodige benoemingen verricht.