ondernemers

Opnieuw Grootkruis voor Döllekesgatse inzet tijdens carnaval


Afgelopen weekend werden tijdens de jaarlijkse Uitblinkerslunch diverse uitblinkers in het zonnetje gezet. Voor hen waren er bijbehorende onderscheidingen om de waardering voor hun inzet te benadrukken, met daarbij ook een zeer bijzondere waardering middels uitreiking van het Grootkruis.

 

Albert Nooren wordt gefeliciteerd door Ad Rozen; naast hem Ridder en vrouw Luus Nooren (Foto: Annita Schepens)

De hoogste onderscheiding, die van het Grootkruis, was er voor Albert Nooren. Deze onderscheiding wordt zelden uitgereikt, en is er dan ook alleen voor diegene die zich uitzonderlijk groots en langdurig hebben ingezet voor het openbaar carnaval in Oisterwijk. Albert was al lid bij de Technische Commissie (TC) vanaf 1967, ten tijde van de oprichting van de stichting voor openbaar carnaval in  Döllekesgat.

Hier een overzicht van alle gedecoreerden:

Onderscheidingen waren ervoor alle andere leden van de TC: Jan de Bresser, Albert Nooren, Peter Schilders, Henk de Ruyter, John Fishwick, Jermaine Fishwick en Luus Nooren. Een speciaal dankwoordje met onderscheiding voor Karel Verkerk Tom van Dijk.

Ridderordes voor Ad Habraken, schrijver van het lied ‘ik ven’t zo fen’, Serge de Bruin vanwege het kindercarnaval en scholenprogramma, Tom Knoops vanwege zijn acties om geld in te zamelen voor de jeugd, Jack van der Sande als drijvende kracht bij De Coppele,  Arno Spierings als voorzitter en Prins van De Zotte Mulders, Birgit van Helvert vanwege haar 22-jarige inzet voor de Buitenbintjes en voor de Federatie Oisterwijkse Dweilorkesten (FOD) en tot slot bij de ridders Mayk Schelfhout voor zijn inzet voor de sauwel en gala en ceremoniemeester bij twee stadsprinsen.

Jack Ruskus werd benoemd tot Officier vanwege zijn jarenlange raadslidmaatschap en steun voor (jeugd)dweilorkesten Buitenbintjes en Eigenheimers, alsmede technische ondersteuning.

Willem van Gorp mocht ook de onderscheiding van Officier ontvangen. Ook hij is oud raadslid, ceremoniemeester en adjudant geweest onder vele prinsen.

Eerder werden vanwege een geplande vakantie de Bijgaardo’s al voorzien van hun bijzondere waarderingen (klik hier).

Alle van harte gefeliciteerd!!

Klik hier en bekijk de volledige fotoserie van deze uitblinkers! 

Klik hier voor de foto’s van de afterparty