Care Inn

Nominatie cultuurprijzen 2023 Oisterwijk vanaf nu mogelijk


Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur reikt eenmaal per twee jaren cultuurprijzen uit. Uw nominaties zijn vanaf nu welkom!

De wisselbokaal behorende bij de Karel Groenland Cultuurprijs.

Een van de prijzen -de Karel Groenland prijs- is een oeuvreprijs voor een persoon, stichting of vereniging die gedurende een lange periode een bijdrage heeft geleverd aan cultuur in brede zin in Oisterwijk, Haaren, Moergestel of Heukelom.

De Cultuurprijs -die in samenwerking met de Gemeente Oisterwijk wordt uitgereikt- wordt overhandigd aan een persoon, stichting of vereniging die in de afgelopen twee jaren met een actueel project of activiteit een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in één of meerdere kernen van Oisterwijk. Het gaat bij beide prijzen niet om commerciële, maar juist om vrijwillig uitgevoerde culturele activiteiten.

Kandidaten die zich in de afgelopen twee jaren of juist gedurende een langere periode belangeloos hebben ingezet voor het culturele leven in Oisterwijk, Haaren, Moergestel en/of Heukelom mogen worden voorgedragen. Reglementen vindt u op www.oisterwijkschrijftcultuur.nl waar ook de nominatie kan geschieden. Het nomineren voor de cultuurprijzen 2023 kan tot en met 15 juni van dit jaar.

De makers van het boek “Haaren, een wandelend dorp” mochten in 2021 de prijs in ontvangst nemen (Foto: Nel Verstijnen).