ondernemers

Nemelaer Haaren op kop na winst op koploper Kruisland

Koploper en kampioenskandidaat nr 1 Kruisland had een paar mogelijkheden om de score te openen maar het was toch Nemelaer wat uit hun kansen een paar schitterende doelpunten wist te maken. Na een strafschop in de eindfase werd het nog billenknijpen. Het eindsignaal zorgde door de knappe teamprestatie voor een vreugde uitbarsting.

Nemelaer Haaren speelde tegen Kruisland

In het begin van de wedstrijd kreeg Nemelaer moeilijk grip op de thuisploeg en creëerde Kruisland kansen om de score te openen. Doelman Rick Pijnenburg toonde zijn klasse door z’n doel leeg te houden. Naarmate de 1e helft vorderde knokt Nemelaer zich in de wedstrijd en wist het een paar keer van zich af te bijten. De goede kansen werden echter nog niet verzilverd.

Ook in de 2e helft ontstond hetzelfde spelbeeld. De 1e kansen waren weer voor de thuisploeg. Kruisland probeerde van alles om een gaatje te vinden in het sterke collectief en Nemelaer wist ook een aantal keer knap onder de druk uit te voetballen. Uiteindelijk werd er ook gescoord. Pieter Vugts wordt door neef Joeri in de vrije ruimte aangespeeld. Pieter combineert met Geert vd Ven die Pieter weer strak inspeelt op de 16 meter. Pieter neemt knap aan en knalt de bal hard in de verre hoek vanaf 12 mtr. 0-1 (61). De irritaties bij de thuisploeg worden groter. Het lukt ze maar sporadisch om echt gevaarlijk te worden. Niet lang na de openingstreffer combineert Geert met neef Giel vd Ven, die hem knap vrij speelt. Vanuit een moeilijke hoek in het strafschopgebied knalt Geert de bal met een strakke punter in de verre hoek. 0-2(71). 10 min voor het einde krijgt de thuisploeg een strafschop na een onnodige overtreding. Idabdelhay trapt deze binnen. 1-2(81). In de slotfase moet Rick nog een paar keer knap reddend optreden en wordt hij door Roel Boogaers geholpen als Roel een bal van de doellijn weet weg te werken. Tot grote teleurstelling bij Kruisland weet Nemelaer de overwinning over de streep te trekken en kan het als koploper gaan genieten van Carnaval.

Zondag 26 februari staat de thuiswedstrijd tegen Erp geprogrammeerd.