Care Inn

Krijgt Oisterwijks Döllekesgat volgend jaar een prinses?


‘Niks zo mooi als speculeren over de nieuwe stadsprins,’ aldus de Stichting Döllekesgat die samen met alle vrijwilligers, carnavalsvierders, verenigingen, horeca en dweilorkesten jaarlijks het carnaval in ons Döllekesgat organiseert.

Of prinses?

Prinses en gevolg van Döllekesgat (Foto: Annita Schepens)

Na een oproep wie de prinsencommissie voor volgend jaar zou kunnen benaderen, volgen opvallend veel wensen tot het benoemen van een Prinses. Soms samen met een een Prins, maar ook vragen de reageerders veel dames voor deze ‘topbaan’, de scepter zwaaier, de sleuteldrager tijdens carnaval 2024. En daar blijft het niet bij, want ook in de Raad van Elf zouden dames welkom mogen zijn, zo vinden er een aantal.

Bij de jeugd is het tegenwoordig normaal; daar doen de dames al mee. Bij de volwassenen was het tot op heden traditie; alleen mannen. Bij de Rommelpotters in Heukelom werd dit jaar een Prinses gekozen (klik) , bij KansPlus is het steevast een combi (klik) ,  en er komen al wat jaren ludieke ‘misses’ voorbij, soms ook met zelf verkozen Prinsessen …

Is het tijd voor een carnavaleske omslag?

Dit jaar gaan Stadsprins John I en Jeugdprinses Frederike I voorop in Oisterwijks Döllekesgat (Foto: Masja Vlaminckx)