Care Inn

Fotoseries en films van vrijdag met carnaval


Hoewel de officiële opening van carnaval nog moest plaats vinden, was in het Oisterwijkse Döllekesgat, het Moergestelse Pierewaaiersrijk, het Haarens Strûivendûrp en Heukelomse Rommelpot het carnavalsfeest al losgebarsten.

Mini Uitvinders (Foto: Carien van de Pas).

Na de Dollies Night op donderdag, vastgelegd door Annita Schepens, was Carien van de Pas vrijdag aanwezig bij de Kinderoptocht van Basisschool De Vonder in Moergestel. Traditioneel is het vrijdags op de scholen carnaval, om daarna te gaan genieten van de vrije dagen. Allereerst voor de kleinste de optocht en die middag was er in Den Boogaard een carnavalsfeest voor de schooljeugd.

Jeugdige Prinsessen in Döllekesgat (Foto: Annita Schepens).

In Döllekesgat was er de vierjaarlijkse ontvangst van ‘Het Konselaot van Oeteldonk in den vrimde’; een hoogwaardig bezoek van de vertegenwoordigers van het Bossche carnaval. Een klein foutje bleek toen na de opening de vlaggen gehangen werden, en er een Bossche en Italiaanse vlag tevoorschijn kwam. De konselair had – zo werd ons uit betrouwbare bron vermeld – de Döllekesvlag nog op zolder liggen!

De scholen in Oisterwijk kregen deze vrijdag bezoek van de Prinsen en hun gevolg. Stadsprins, Jeugdprins, muziek en een bonte stoet van de lokaal bekende carnavalsvierders. Ook daar werd door diverse scholen een optocht georganiseerd (filmpje!).

En in het Haarense Strûivendûrp uiteraard ook een kinderoptocht, met ook een mooie carnavalsfeest voor ouderen…

Er komt vast en zeker nog meer; blijf ons volgen!

 

 

Klik hier voor meer carnavalsberichten