uitpunt

Eerste zege bij Oisterwijkse Oysters Trophy Poule


Junioren bovenaan in sterke plate Competitie!

Nadat de eerste wedstrijd in ronde twee van de Ereklasse tegen Hilversum was afgelast, stonden de Oysters afgelopen zaterdag tegenover de rugbyers van Hoek van Holland. Het mag nu zo langzamerhand best worden geconstateerd: Oysters zijn voor Hoek van Holland wel een beetje een angstgegner. De laatste jaren viel het kwartje altijd naar Oisterwijkse kant.

Op de wedstrijdinstelling van de Oysters viel afgelopen zaterdag niets aan te merken. De eerste 20 minuten werd de wil opgelegd aan de Hoekers. En via een snelle penalty, een try van Bram Brauer en weer een penalty van Ralf Steenbakker, stond het in de korste keren 13-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Junioren Oisterwijkse Oysters staan bovenaan in sterke plate Competitie

Maar de Hoekers gaven niet op; via een prima opgezette maul, en een mooie conversie gevolgd door een prima uitgespeelde try in het open spel, stond de stand na 30 minuten weer op 13-12.

Toch was er nooit paniek. De cijfers in wedstrijden tegen de Hoekers spreken dermate in het voordeel van de Oysters; het zou vandaag ook wel goed komen. Maar wel in extremis.

Na de rust brachten de Oysters met een flitsende aanval, waarbij Diede Brekelmans aan de laatste hand stond, de stand weer naar 20-12. Het bleef ongemeen spannend. Vele situaties op de achterlijn van de Oisterwijkers maar die hebben inmiddels opgepikt hoe je dat verdedigt. Tot 4 maal toe werd daardoor een try voorkomen. Wel werd een penalty verzilverd door Kevin Lensen uit Hoek. Als antwoord daarop zag Ralf Steenbakker nog een door hem genomen penalty tussen de palen. verdwijnen. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 23-15. Een redelijk veilige stand. Maar het werd nog ongemeen spannend doordat Scheidrechter Latiff ergens 8 minuten extra speeltijd had gevonden en de Hoekers nog een try forceerde. 23-20 Daarna kreeg de tegenstander nog 2 kansen op remise maar op deze penaltysituaties werd slecht geanticipeerd. Dapper dat men telkens via de line-out voor de try ging maar de verdediging van de Oysters gaf geen krimp.

Eerder op de dag wisten de Junioren hun eerste wedstrijd in fase 3 van de Plate competitie (de 1 na hoogste competitie in Nederland) te winnen van Breda. In eerdere wedstrijden was gebleken dat de overwinning niet echt verrassend was. Wel speelt Breda steeds een beetje beter. Dat is natuurlijk prima trainingswerk en het geeft de wedstrijd zelf ook meer amusementswaarde. Eindstand 29-13.

Ook de Cubs speelden op zaterdag een uitwedstrijd tegen de buren uit Tilburg. De eerder ontmoetingen dit seizoen waren ongemeen spannend en ook nu bleek het verschil minder dan 1 try; eindstand 40-36, met de complimenten voor de werklust en het vertoonde spel.

Op zondag gingen de Ducksters (het combinatieteam van Oysters IV en the Ducks uit Boxtel) jammerlijk (want ook heel erg miniem) onderuit tegen de Pigs uit Arnhem.

De komende tijd neemt de internationale agenda van Rugby Nederland (Oranje XV) het over van de competitie. Op einde van februari wordt de competitie voor senioren hervat. De jeugd speelt wel door.