Krekul

Vrijwilligers in portret: Voor Ruud is het onderdeel van zijn leven


In samenwerking met Gemeente Oisterwijk heeft het Vrijwilligerssteunpunt Oisterwijk, onderdeel van ContourdeTwern, de Dag van de Vrijwilliger opgepakt om met een serie portretten de activiteiten van een aantal van deze vrijwilligers onder de aandacht te brengen. Er zijn vrijwilligers in alle soorten en maten; van een uurtje per week tot en met onderdeel van hun leven.  Ruud van Veggel (57) behoort duidelijk bij de laatste categorie.

Ruud van Veggel, op de achtergrond de jeugd van Taxandria Handbal (Foto: Joris van der Pijll)

Ruud is meerdere keren per week te vinden in of buiten bij Sporthal Den Donk in Oisterwijk. Hij is een van de vrijwilligers van Taxandria Handbal. Die vereniging werd mede door de familie van Ruud opgericht, en vanaf 1979 is Ruud zelf al actief voor de club. Zelf heeft hij veertig jaar gehandbald bij Heren 1 en Heren 2, maar heeft ook toen al allerlei hand-en-spandiensten verricht. Het begon met het maken van de wekelijkse nieuwsbrief, toen nog op de stencilmachine. Maar ook voor een puzzelrit, mede organiseren van evenementen, familietoernooien en wat er zoal bij komt kijken was hij beschikbaar. Ruud is nu vooral bezig met competitiezaken, zorgen dat voor alle teams de programma’s kloppen, contact met het NHV en andere verenigingen daarover, het plannen van zaalhuur, et cetera. Voor Ruud, bijna dagelijks actief voor de club, is het een onderdeel van zijn leven. Naast zijn werk, en ook nog beoefenaar van Padel, vormt het vrijwilligerswerk bij de handbal een invulling van zijn vrije tijd. Uiteraard doet hij dat niet alleen; ook andere leden en ouders van de jeugd dragen hun steentje bij. ‘Het beste werkt het om ze dat persoonlijk te vragen, gericht op wat er nodig is.’

Clubliefde

Volgens Ruud is ‘gezelligheid binnen de club net zo belangrijk als de sport zelf’, en het is daarom dat de club blij is met de nieuwe sporthal en recent aangelegde kunstgras-buitenveld. Ruud helpt ook mee aan de totstandkoming van een eigen clubgebouw. De sportiviteit en beweging kan met een eigen plek beter gecombineerd worden met de vriendschappen en ontspanning. ‘Na afloop even een praatje maken, overleggen en nabespreken gaat in een eigen ruimte veel fijner.’ Op het sportcomplex is nog ruimte voor een clubgebouw naast het buitenveld, en de plannen zijn al door de leden goedgekeurd. Al deze mooie ontwikkelingen geven duidelijk enthousiasme en voldoening, aan Ruud en de rest van de club. ‘Het is clubliefde, vriendschappen en ontspanning naast een drukke baan’, aldus Ruud, op de vraag wat hem dit allemaal brengt.

Wil je meer weten over Taxandria Handbal, kijk dan even op www.taxandriahandbal.nl.  Wil jij ook voldoening halen uit je inzet voor een vereniging? Meld je dan aan via het Vrijwilligerssteunpunt. Kijk op www.contourdetwern.nl onder ‘Vrijwilligerswerk’ of mail voor vragen en hulp naar vrijwilligerssteunpuntoisterwijk@contourdetwern.nl

 

DTZ logo low