Care Inn

Behoed u voor agressieve verkoop of mogelijk fraudeurs in naam van Delta Fiber Netwerk


‘Deze man was duidelijk niet van Delta…’ aldus een inwoner uit Oisterwijk na een vervelende ervaring met een ‘Delta man aan de deur’. 

Op dit moment worden er in Oisterwijk glasvezelkabels aangelegd, en is het bedrijf ook actief met hun verkoopcampagne in de dorpen Haaren en Moergestel. Het kan zijn dat een medewerker van Delta Fiber Netwerk (DFN) bij u aan de deur een voorstel wil doen voor een abonnement, en daar is uiteraard niets mis mee. Verplicht is dat niet, en het heeft ook geen invloed op het al of niet aanleggen van de glasvezelkabel, zo laat ook een woordvoerder van DFN ons desgvraagd weten.

Delta Fiber Netwerk is bezig met de aanleg van glasvezelkabels in Oisterwijk.

Een inwoner uit Oisterwijk had afgelopen week een vervelend ervaring. Een man die zich voordeed als medewerker van Delta, zou hebben aangegeven dat afname van een abonnement verplicht is, ‘anders krijg ik de kabel niet’ zo liet deze inwoner weten. ‘Deze man was duidelijk niet van Delta. Tenminste dat hoop ik.’ Volgens deze inwoner zou de man hebben aangegeven gediplomeerd te zijn, maar bij doorvragen kwamen er volgens de inwoner vreemde antwoorden. ‘Als deze man wel van Delta was, is Delta een bedrijf wat met leugens je een abonnement wil aansmeren …’

Sneller internet

Het belangrijkste voor inwoners te weten, is dat de aanleg van de glasvezelkabel van DFN gratis is en de afname van een abonnement niet verplicht is. Ook is goed te weten dat andere providers zoals KPN en Ziggo internet blijven aanbieden, dus inwoners ook niet bang hoeven te zijn dat hun huidige internet wegvalt. In een aantal gevallen kan het internet wel sneller worden gemaakt dan men dat nu ervaart. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat u met verouderde wifi- of Pc-apparatuur werkt, er een storing in de bestaande bekabeling zit, of omdat uw huidige internet abonnement een lagere snelheid heeft. Iedere situatie is daarbij anders en het blijft een individuele afweging voor de consument om daar een handige vriend of familielid naar te laten kijken, of hulp in te schakelen van een bedrijf. Is dat alles in orde, dan kan de keuze voor een sneller abonnement of de overstap naar een andere aanbieder van internetverbindingen (zoals DFN, Ziggo of KPN) ook een oplossing zijn.

DFN in Oisterwijk

Naast een eventuele verkoper van internetabonnementen, komt er van DFN bij de mensen thuis een schouwer langs. ‘De schouwer komt langs om samen met de bewoner te kijken waar de aansluiting komt,’ zo laat een woordvoerder van DFN weten. Daarna komen er mensen graafwerk verrichten, en wordt de glasvezelaansluiting aangebracht. ‘Het aanleggen en aansluiten van het kastje is gratis en vrijblijvend. Ook voor inwoners die geen abonnement afnemen. Als de woning eenmaal is voorzien van een glasvezelaansluiting, dan heb je nog geen werkende verbinding. Bewoners kunnen hier pas gebruik van maken als zij een abonnement afsluiten. Voor het in werking stellen van deze verbinding kunnen aansluitkosten van toepassing zijn.’

Schouwers van Delta dragen een oranje hesje met het Delta Netwerk logo en kunnen zich altijd legitimeren met een ID-pas. Zij hebben contactgegevens van de aannemer die de glasvezel aanlegt in hun gebied. Mocht een inwoner vragen hebben, dan kunnen zij ook contact opnemen met het Klant Contact Centrum van Delta Netwerk. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur via 088 75 858 00.

Babbeltrucs

Helaas kan het ook voorkomen dat iemand aan de deur komt, en zich voordoet als een medewerker van … dat kan ieder willekeurig bedrijf of organisatie zijn. Twijfelt u, dan hoeft u de deur niet open te doen, en niemand binnen te laten. Tip van de politie : ‘Als iemand (zegt dat hij) namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het bedrijf of instantie.’ (lees hier meer tips!) Nog beter is zelf te bellen en een afspraak te maken met het bedrijf of de instantie waarvan u een dienstverlening of product wenst. In het geval van DFN kunt u bovenstaande nummer bellen.

Lees hier meer berichten over glasvezelaanleg in gemeente Oisterwijk