Care Inn

Vijf ideeën voor een ultiem leven op het platteland*


Mensen die op het platteland wonen, beseffen niet altijd wat een zegen dat is. Er zijn ongelooflijk veel stadsmensen die in hun schoenen hadden willen staan, maar gewoonweg niet kunnen verhuizen omdat het werk, budget of andere redenen dat niet toelaten. Het platteland is rust, vrijheid en stilte. Toch vinden mensen die er wonen het soms niets aan. Woon jij op het platteland en vind je het maar een beetje saai? Dan hebben we hier vijf ideeën om het leven op het platteland voor jou optimaal te maken.

Idee #1: Ga fietstochten maken

Dankzij ons platte Nederland is ons land perfect geschikt voor mensen die graag fietsen. Vind jij het niet onprettig om een aantal uren achtereen op de fiets te zitten? Ga dan het platteland bij jou in de omgeving ontdekken. Je kunt de Bossen en Vennen van Oisterwijk ontdekken op de fiets of gaan fietsen of wandelen in het natuurreservaat Voorste Goorven. Er liggen prachtige zonsondergangen voor je klaar, prachtige zondagmiddagen waarop jij kunt genieten van het Nederlandse platteland.

Idee 2: Koop de producten uit een landbouwwinkel

Op de meeste plekken in Nederland zijn er wel boeren landbouw winkels te vinden. Dat zijn boeren die hun producten niet alleen verkopen aan de grote winkels, maar die ze graag ook aan fietsers, wandelaars en andere liefhebbers verkopen. Je kunt genieten van biologische kaas, een vers glas melk of zelf leren boter maken. Denk ook aan verse aardbeien, zelf kersen plukken en kilo’s peren en appels. Nederland heeft een van de beste landbouwsectoren ter wereld, dus er is genoeg te vinden.

Pak de fiets (Bron: Pexels)

Idee 3: Kom dichter bij de natuur met dieren

Als jij op het platteland woont, heb je misschien ook wel een beetje grond waar je een paar leuke dieren op kunt houden. Geitjes, schaapjes, maar ook gewoon een hond en een kat zijn vaak erg leuk rondom een plattelandshuis. In jouw landbouwwinkel kun je al het voedsel, medicijnen en accessoires vinden om elk soort dier tot in de puntjes te verzorgen.

Idee 4: Ga lekker sporten in de polder

Iedereen heeft wel eens een rondje gefietst door de polder en misschien loop jij ook wel eens hard door de weilanden. Toch zijn er veel meer leuke en interessante sporten die je kunt doen, waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Je kunt denken aan fierljeppen, Fries voor polsstokspringen, waarbij je een sloot over moet springen. Ook andere vormen van poldersport (klauteren over sloten, rollen in de baggersloten) zijn prachtig om een keer gedaan te hebben. Denk ook eens aan het doen van klompen- of boerengolf.

Idee 5: Ga in een bootje langs een molen

Nederland staat bekend om haar molens. Molens ontstonden om de polder vrij te houden van te veel water: op windkracht werd het water naar de zee gepompt. Dat is inmiddels een unieke combinatie: je kunt met een bootje over de kanalen, rivieren, naar de mooiste molens en andere monumenten op ons platteland. Er zijn veel molens waar je naar binnen mag, ook als bezoeker.

Kortom, met deze vijf ideeën maak jij het leven op het platteland weer interessant. Geniet ervan!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer