Care Inn

Tekens aan de Wand in De Verdieping Moergestel (+ Film)


Na het immer succesvolle en massaal bezochte Moergestel Kreatief is ook de volgende tentoonstelling alweer in volle gang. Tot en met zondag 29 januari zijn er twee Tilburgse kunstenaars te gast met de expositie “Tekens aan de Wand”.

Kunstwerk van Maria Vanhoof

Maria Vanhoof (1952) werkt intuïtief waarbij materiaal, kleur, vorm, maat en inhoud de ingrediënten zijn. Haar schilderijen zijn gelaagd, niet alleen in verf maar ook in betekenis. In elk werk sluimert de eigen geschiedenis en al schilderend komen tekens tevoorschijn in de ruimte van de achtergrond. Het is onvoorspelbaar hoe verf reageert op doek, hoe de ene kleur reageert op de andere, hoe diepgang en betekenis vorm krijgen. De natuur is haar inspiratiebron. De schoonheid hiervan ziet ze als ze wandelt door bossen en velden. Maar ook als ze kijkt naar een insect door een microscoop of naar de aarde vanuit de ruimte. In haar serie “Aardebeelden” heeft zij gekozen voor dit perspectief.

Ad Lauwers (1947) kwam pas 20 jaar na zijn opleiding aan de kunstacademie in Den Bosch aan zijn loopbaan als beeldend kunstenaar toe. Vanaf dat moment vatte hij de abstract-expressionistische draad uit zijn academietijd weer op. Het ene schilderij kwam voort uit het andere waarbij dat wat zich voordeed tijdens het proces bepalend was voor het eindresultaat. Na een eerste periode van zo’n 15 jaar legde hij zich toe op het weergeven van de menselijke figuur. Vervolgens werden het (industriële) landschap en de bebouwde omgeving zijn inspiratiebronnen. Deze onderwerpen vroegen natuurlijk om een andere schilderkunstige aanpak. Op dit moment begeeft Ad zich weer in de wereld van het abstracte, zij het in een sobere vorm.

Deze interessante expositie is te zien in genoemde periode op zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur in galerie de Verdieping, sint Jansplein 5 te Moergestel. (bij de kerk) De galerie op de eerste etage van cultuurcentrum Den Boogaard is comfortabel te bereiken met lift of trap met gratis parkeren voor de deur. Kik voor meer informatie over deze en komende exposities op www.galeriedeverdieping.com

 

TEKENS AAN DE WAND.mp4 from Hans van Brunschot on Vimeo.