Care Inn

Rugby Oisterwijk Oysters was alles behalve dry january


Het was een nat en koud rugbyweekend, het had niks te maken met dry january.

Het was nat en koud op de velden (Bron: Oysters.nl)

De meeste teams van de Oysters speelden hun wedstrijden afgelopen weekend. Dat kwam omdat diverse teams speelden tegen teams die kunstgras tot hun beschikking hebben. Alleen de Cubs (12-14 jaar) en de Colts (16-18 jaar) zagen hun wedstrijden afgelast. En het grote TBM (6-9 jaar) Toernooi in Breda werd op het laatste moment gecanceld. Maar de Junioren van de Oysters (14-16 jaar) gingen wel op pad. Naar Roosendaal, om het op te nemen tegen het cluster van RCC en Tovaal, een fysiek zware tegenstander die het, normaal gesproken onder zware omstandigheden wat makkelijker hebben.

Een goede start en een overwicht in het eerste bedrijf leidde tot een voorsprong bij rust 5-12. Na rust werd er uit een ander vaatje getapt. Het jonge team van de Oysters kreeg te maken met fysieke problemen. Rugby is natuurlijk een fysieke sport en wordt in categorien gespeeld waarbij leeftijdsverschillen meteen merkbaar zijn. Gelukkig wordt hier ook op gecoached. Veiligheid staat bovenaan. Dat de zege uiteindelijk naar het ZEBRA (Zeeland/Brabant) cluster ging was niet verwonderlijk. 41 – 12 uitslag.

Zowel ut Vijfde als Oysters III zijn voor de tweede ronde in de 4e klasse Zuid bij elkaar ingedeeld door de competitieleider. Jammer want beide teams waren potentiële kampioenskandidaten. En in plaats van 2 kampioenschappen zal er dus 1 minder op het Oysters sportpark aan de Scheibaan kunnen worden gevierd.

Ut Vijfde mocht aantreden tegen de vrienden uit Den Bosch, hun vierde team. De basis van beide teams is hetzelfde; voormalige eerste teamspelers die het na jaren van buffelen rustig aan willen doen. Het enige verschil; de spelers van de Oysters zijn gemiddeld nog een jaar of 10 jonger. De zege was dus voorspelt. Eindstand 17-32 in het voordeel van ut Vijfde.

Oysters III speelden thuis, maar ook weer uit. Doordat het allerminst zeker was dat het veld van de Oysters voor zondag goed gekeurd zou worden en er veel logistieke zaken geregeld moesten worden, koos het teammanagement voor zekerheid en werd de wedstrijd bij de goede vrienden van de Ducks in Boxtel afgewerkt. Het combinatieteam Ducks/Oysters had een uitwedstrijd.

Oysters III is het opstapteam van de Oysters. Wil je op seniorenleeftijjd (vanaf 18 jaar) serieus gaan rugbyen maar ken je kneepjes van het spel nog niet? Dan is dit het ideale team. Ook alle jeugdspelers die elk jaar doorkomen beginnen in basis in dit team. Het spel, de persoonlijk ambitie en de beoordeling van de trainer coach kan vervolgens een weg naar boven inzetten.

Tegen het team van ORC Black Bulls uit Stevensbeek (vlakbij Boxmeer) hadden de jonge veulens van de Oysters weinig moeite. De match begon droog maar ook hier eingdigde iedereen met een nat tenue en een verdronken kop. Maar als je wint voel je dat eigenlijk niet. Eindstand 58-3.

Komend weekeinde, trekt het circus van de Ereklasse weer op gang. De Oysters nemen het in en tegen Hilversum op tegen de recordkampioen, die dit jaar serieus van het sokkeltje vielen.

Oysters VI dat clustert met de vrienden van Ducks in Boxtel wisten hun wedstrijd tegen Vets te winnen met 7 – 29