Care Inn

Politie Oisterwijk vraagt uw hulp bij opsporing bankpasfraudeur (+ Film)


Een oudere man in Oisterwijk is het slachtoffer geworden van bankpasfraude, ook wel spoofing genoemd.

Herkent u deze man? Bel dan 0900-8844. Bekijk ook de video onderaan dit bericht!

Een 79-jarige man uit Oisterwijk krijgt op vrijdag 11 februari 2022 een telefoontje van een man die zich valselijk uitgeeft als bankmedewerker. De oplichter maakt de Oisterwijker wijs dat er sprake was van een virus op zijn rekening en dat er geld was overgeboekt naar een vreemde bankrekening. Het slachtoffer logt in op de computer en opent zijn bankaccount en volgt de aanwijzingen van de zogenaamde bankmedewerker op. Ook geeft hij ter goeder trouw zijn bankpas en scanner mee aan een bankmedewerker die aan de deur komt. Korte tijd daarna worden duizenden euro’s van zijn rekening opgenomen. De pinner staat op beeld.

Klik en tip de politie