Krekul

Parkeren op de luchthaven: Voordelen, nadelen en alternatieven *


Parkeren op de luchthaven kan lastig zijn. Hoewel het handig en vaak relatief goed te doen is, kunnen de nadelen lastig zijn.

 

Het kan moeilijk zijn om een geschikte plek te vinden, bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties, hierdoor moet je misschien in lange tijd wachten en verlies je veel tijd. Bovendien kan lang parkeren op de luchthaven duur zijn. Gelukkig zijn er alternatieven die je kan overwegen. Van pendeldiensten tot externe terreinen en garages, er zijn verschillende mogelijkheden om parkeren op de luchthaven makkelijker en betaalbaarder te maken. In dit artikel bespreken we de voordelen, nadelen en alternatieven van luchthaven parkeren.

Voordelen van luchthaven parkeren

Er zijn verschillende voordelen aan luchthaven parkeren. De parkeerterreinen van de luchthaven liggen dicht bij de luchthaven, met parkeren schiphol zit je er zelfs direct aan vast. Maar de parkeertarieven zijn hier over het algemeen hoger dan die van nabijgelegen terreinen. Ze zijn ook zeer snel en gemakkelijk te gebruiken. In tegenstelling tot de andere parkeergelegenheden, waar je lang naar moet zoeken, kan je de garage van de luchthaven makkelijk vinden. Verder is het ook praktisch als je met een grote groep en meerdere koffers reist, is het gemakkelijker om een geschikte plaats te vinden op de parkeerplaats van de luchthaven.

Voor- en nadelen van parkeren op de luchthaven (Bron: Pixabay).

Nadelen van luchthaven parkeerplaatsen

Hoewel airport parking een praktische manier is om je auto te parkeren voordat je op vakantie gaat, zijn er ook enkele nadelen. Een nadeel zijn de kosten, die duurder kunnen zijn dan regulier parkeren. Vaak ben je enorm veel meer kwijt aan parkeren direct op de airport dan dat je zou zijn als je rondom de airport een andere parkeerplaats vindt. Daarnaast kan het enorm druk zijn op de parkeerplaats van de airport zelf, vooral in de schoolvakanties en in hoogseizoen kan het zo zijn dat het lastig is om een plek te vinden hier. Tenslotte, hoewel er meestal beveiligers aanwezig zijn op de parkeerplaatsen, zijn er gevallen geweest waarin er sprake was van diefstal of vandalisme.

Alternatieven voor parkeren op de luchthaven

Pendeldienst van en naar de luchthaven – Pendeldiensten zijn gemakkelijk en handig. Hierdoor kan je in de buurt van de airport parkeren en daarna word je direct naar de airport gebracht.

Parkeerplaats in de buurt – Parkeerplaatsen in de buurt van de airport zijn handig voor mensen die vaak reizen. Ze bieden 24 uur per dag beveiliging en gemakkelijke toegang tot de luchthaven. Parkos is hiervan een goed voorbeeld, je kan deze parkeerplekken bij alle luchthavens in Nederland vinden.

Openbaar vervoer – Openbaar vervoer is gemakkelijk en betaalbaar, en vaak handiger dan zelf naar de luchthaven rijden.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer