ondernemers

Optochten met carnaval in onze dorpen


Mooie grote wagens, loopgroepen, en ook de individuele deelnemers staan er ieder jaar weer gekleurd op. Voor velen het hoogtepunt van carnaval: de optocht!

Rommelpot (Heukelom) doet graag mee met omliggende dorpen (Foto: Carien van de Pas)

Bij de Haarens Strûivenwèners staat dit grootse vermaak gepland voor de zaterdag 18 februari om 13.00 uur. Het plein in Haaren is ‘the place to be’, maar daar parkeren mag niet! Wie weet is dat een onderwerp waar nog wat carnavalsclubs mee spotten. Het zou ook zomaar kunnen gaan over het nieuwe-oude gemeentehuis of het sluiten van de laatste kroeg.

In het Moergestelse, deze dagen het Pierewaaiersrijk, organiseren de samenwerkende carnavalsverenigingen hun optocht op zondag 19 februari om 12.45 uur. In dit relatief kleine dorp(je), hebben ze maar liefst vier (!) carnavalsverenigingen, en die werken zoveel samen, dat ze een stichting hebben opgericht. Zeker de moeite waard hun website Carnavalmoergestel.nl eens te bekijken, want er is heel veel te doen! CV De Pierewaaiers, CV De Durdraaiers, CV De Dors(t)vlegels en CV De Springveren zijn in ieder geval van de partij!

Letterlijk direct aansluitend is de stoet in Oisterwijks Döllekesgat op zondag 19 februari om 14.22 uur. De eerste deelnemers in Moergestel rijden direct door en sluiten aan bij de Baerdijk. Het is meestal ook de grootste van de drie, waarbij vele bezoekers het centrum vullen tot een kleurrijke bonte menigte. De prijsuitreiking is dit jaar niet in Tiliander, maar op het Döllekesplein (klik hier).

De grote groep inwoners uit Rommelpot, Buurtschap Heukelom, hebben geen eigen optocht, maar doen niet onverdienstelijk steevast mee aan de optochten van de buurdorpen.

We kijken er al naar uit, en voor de liefhebbers van voorpret (en straks napret met foto’s en filmpjes) bekijk hier ons thema ‘carnaval’.