Care Inn

Oisterwijkse heeft veel steun aan bezoek Inloophuis Midden-Brabant


Monique (52) uit Oisterwijk, getroffen door borstkanker, ervaart veel steun op de momenten dat ze het Centrum voor Leven met en na kanker bezoekt, voorheen bekend onder de naam Inloophuis Midden-Brabant.

“Voor mijn vrienden en familie is de kanker al weer op de achtergrond verdwenen, maar ik kamp met de gevolgen van de behandelingen. Juist door het contact met lotgenoten kan ik beter omgaan met mijn vermoeidheid en klachten. Ik ben niet gek, het hoort erbij en als ik erover kan praten met iemand lucht dat op.”  Meerdere keren per maand bezoekt Monique het Centrum voor Leven met en na kanker in Tilburg, ISPO Centrum Midden-Brabant. Die naam, een hele mond vol, is de nieuwe naam van wat voorheen bekend was als Inloophuis Midden-Braban.

U bent van harte welkom bij het Inloophuis (IPSO) in Tilburg.

IPSO is de brancheorganisatie (Instellingen PsychoSociale Oncologie) van de huizen die nazorg bieden bij kanker. Met de toevoeging “Centrum voor leven met en na kanker” werken de inloophuizen, in samenwerking met KWF, aan het verhogen van onze naamsbekendheid en herkenbaarheid in heel Nederland. Want te veel mensen die worden geraakt door kanker weten niet van het bestaan van inloophuizen af. Maryse van der steen, manager IPSO Centrum: “We willen hiermee nóg duidelijker maken waar we voor staan. We zijn een professionele ontmoetingsplek waar iedereen die geraakt wordt door kanker terecht kan. Ik hoop dat we hiermee nog meer mensen in onze regio die getroffen zijn door kanker weten te bereiken.”

Nieuwe activiteiten

Hieronder treft u enkele nieuwe activiteiten die de komende weken in het Centrum voor leven met en na kanker worden georganiseerd:

Donderdag 2 februari 19.00 uur: “Anti-hormoontherapie bij borstkanker, in gesprek met de expert”
Mw. Dr. A. Van Riel, oncoloog ETZ ziekenhuis zal deze avond veelvoorkomende vragen beantwoorden. Bij hormoongevoelige borstkanker is anti-hormoontherapie (in de volksmond hormoontherapie) een belangrijk onderdeel van de behandeling. Een klein pilletje, wat je een aantal jaar slikt, met voor sommige vrouwen gevolgen voor de kwaliteit van leven. Vrouwen met borstkanker zeggen hierover: “ik heb geen keus”, “het is maar een pilletje, maar de bijwerkingen zijn groter”, “totaal geen zin meer in seks”, “beginnen mijn haren te groeien, wordt het nu weer dunner”. Waar loop jij tegenaan?
Als je deel wilt nemen aan deze avond graag aanmelden via email. Mail gerust meteen de vragen die jij hebt aan Dr. A. Van Riel.

Zaterdag 4 februari open dag
Open dag IPSO-Centrum Midden-Brabant in het kader van Wereldkankerdag, met als thema Kanker en Gezin. Deze open dag is niet alleen voor kinderen en ouders maar voor alle belangstellenden in de regio om op deze zaterdag het Centrum voor leven met en na kanker te bezoeken tussen 10.00 en 14.00 uur.

16 februari Beauty-verwendag
Ken jij iemand in je omgeving die getroffen is door kanker en een “verwenmoment” kan gebruiken? Een dagje tot jezelf komen en even ademhalen en je laten verwennen door mensen die weten wat je doormaakt. Meld jezelf of degene die dit verwenmoment goed kan gebruiken aan!

Maandelijkse workshop Zen Meditatie, vanaf eind februari:
Deze meditatie middag wordt georganiseerd door Jan Weeda en laat je kennismaken met diverse vormen van meditatie zodat je kunt ervaren wat het beste bij je past. Meditatie is een oefening om helemaal aanwezig te zijn in lichaam en geest, hier en nu. Het helpt je omgaan met de onzekerheden en angsten die kanker met zich mee kan brengen en draagt bij aan rust, acceptatie, gezondheid en geluk.

IPSO Centrum Midden-Brabant, Centrum voor leven met en na kanker
Wilhelminapark 29 te Tilburg
Aanmelden: info@inloophuismiddenbrabant.nl
013-7851681