Care Inn

Laatste weekend Moergestel Kreatief in De Verdieping


Deze expositie, die al zo’n 45 jaar in Moergestel wordt georganiseerd, is nog te zien op 7 en 8 januari.

Op de foto bovenste rij v.l.n.r. Ingrid Heslenfeld, Robertus Schraven, Thijs Stasse, Annemiek Leppens, Tine Waltmans, Ruud Pluijms, Jan Verkooijen, Betty Nagel, Peter van Gisbergen, Marian Denissen, Lia de Boer, Jaap Huisen, Dion Rijnen, Martje Smits. Voorste rij: Marjoleine Touw, Martin van de Wiel, Jan van de Wouw, Tiny Romijn, Inne van Bergenhenegouwen, Wally Wonnink, Piet de Vries, Cas van de Wouw, Francine Kaal en Cees van Gameren. Niet op de foto: Annemieke Weijtmans, Hilda van Gisbergen, Lian Biervliet en Maaike Ligtvoet.

Ook dit jaar was de belangstelling om te exposeren weer overweldigend. Niet minder dan 29 dorpsgenoten tonen hun werken op voornoemde dagen van 11.00 tot 17.00 uur. In de filmzaal worden, in samenwerking met stichting Vrienden van sint Jan en stichting Erfgoed, tijdens de openingsuren historische films met unieke beelden van vroegere schoolklassen geprogrammeerd. In dat kader worden in de aanpalende “Erfgoedhoek” bijzondere klassenfoto’s getoond waarbij de discussies over “wie wie is” niet van de lucht zullen zijn. Met bezoekersaantallen van rond de 1500 wordt Moergestel Kreatief weleens gekscherend “de moeder aller exposities” genoemd. Dit allemaal in Galerie de Verdieping, Sint Jansplein 5 in Moergestel.

KREA22.mp4 from Hans van Brunschot on Vimeo.