The Make

Buschauffeur spreekt asociale rijder aan op gedrag in Oisterwijk


Een buschauffeur heeft op social media een naar zijn mening asociale weggebruiker aangesproken op zijn weggedrag. Dit omdat een bijna ongeluk op een iets later moment ernstig had kunnen aflopen.

De lijnbus stopte waar de rood gestreepte auto staat; waar de rode pijl staat haalde de C1 rijder hem in (Bron: Facebook Laurens van Amelsfoort).

Deze donderdagochtend rond 10.40 uur zou de weggebruiker – rijdende in een blauw/paarse Citroen C1 –¬† de lijnbus hebben ingehaald ter hoogte van de oversteekplaats van het rode fietspad op de Baerdijk. Het is een plek waar veel ongelukken zijn gebeurd, een stopgebod is ingesteld, en de weg is ingericht met een middenscheiding.

De buschauffeur moest bij de oversteek stoppen voor een meisje op de fiets, en werd daar met hoge snelheid ingehaald door de C1 rijder, over de verkeerde weghelft, links van de middenscheiding. ‘Het meisje was erg geschrokken, god weet hoe dit was afgelopen als ze er 2 sec eerder fietste.’ De buschauffeur reageerde met knipperende lampen en getoeter, en kreeg daarop van de C1 rijder een middelvinger als antwoord.