uitgelicht

Terugblik op de levende boekenavond in Bibliotheek Oisterwijk


Onlangs heeft de Bibliotheek in samenwerking met Het Kiemuur en Gemeente Oisterwijk een levende boekenavond georganiseerd.

Bij de levende boeken worden geen boeken gelezen maar mensen. Mensen met een verhaal. Mensen die je op straat niet zo gauw zou aanspreken, maar waar je misschien wel een beeld bij hebt. Maar klopt dat beeld wel? Daar kon je op deze avond achter komen.

Bezoekers konden twee ‘boeken’ naar keuze lezen en een workshop volgen. Er was een breed scala aan boeken met verschillende onderwerpen, van LGBTQ tot ex-verslaving. De lezers waren erg onder de indruk van de verhalen en de boeken kregen fijne feedback waar ook zij weer mee verder konden. In de workshop van Nilis Bouman werd van de Bibliotheek gebruik gemaakt door de opdracht aan de deelnemers om naar woorden en zinnen te zoeken. Daarna schreven ze daarmee hun eigen verhaal. Ook hier werden de deelnemers getrakteerd op mooie inzichten. Het was een warme, respectvolle avond die door zowel de ‘boeken’ als de lezers zeer gewaardeerd werd en voor herhaling vatbaar is.

Tien levende ‘boeken’ …