Krekul

Jonge vrouw niet aan drugs overleden bij Rebellion Festival Haaren


Tijdens het recente muziekfestival Rebellion in Haaren is een 18-jarige vrouw overleden.

Traumahelikopter op het festivalterrein (Foto: Toby de Kort).

Ze was onwel geraakt, ze werd nog gereanimeerd door het medisch team en andere hulpdiensten, maar is ter plaatse overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld en concludeert nu dat de vrouw niet aan drugs is overleden.

Volgens de organisatie is drugsgebruik niet toegestaan, maar kan uiteraard niet uitgesloten worden. ‘De politie houdt er rekening mee dat het overlijden van de 18-jarige vrouw verband houdt met drugsgebruik. Er wordt door de recherche echter nog een nader onderzoek ingesteld,’ zo liet de Politie destijds kort na het overlijden van de vrouw weten.

Het onderzoek is nu zoevr afgerond, dat men kan vaststellen dat drugs geen doodsoorzaak is geweest. De politie gaat uit van een natuurlijke dood.

De organisatie was enorm aangeslagen; bezoekers, inwoners en vele anderen hebben in de dagen na het festival hun medeleven geuit aan de familie.