Care Inn

Inschrijven carnavalsoptocht Oisterwijks Döllekesgat 2023


Na drie jaar pauze mag Döllekesgat zich eindelijk weer verheugen op de optocht, en wel op zondag 19 februari 2023. De inschrijving is geopend.

Haal je creativiteit dus van de plank en ga aan de slag!

Met wel 800 tot 1000 feestelijk uitgedoste deelnemers en enkele duizenden kijkers is de optocht het grootste carnavalsevenement in Oisterwijk. Enkele vaste groepen hebben dit najaar de koppen bij elkaar gestoken om de optocht nog leuker en nog meer des Döllekesgats te maken. Zo is de inschrijving eenvoudiger gemaakt en zijn er minder categorieën. Deze zijn:

a. Act klein, middel of groot
b. Jeugd (tot en met 14 jaar)
c. Muziek
d. Reclame

Er volgt ook vast weer een registratie en uitzending van de carnavalsoptocht door onze lokale videomakers.

Een voertuig mag deel zijn van alle categorieën, en daarmee hoopt de organisatie heel wat deelnemers te helpen. Bij op de opstelling houdt men uiteraard rekening met voertuigen. Ga je voor een podiumplaats? Weet dan dat een onafhankelijke jury let op de punten humor, uitwerking en interactie. Doe mee en vergaar eeuwige roem! De inschrijving is nu geopend en sluit op zondag 5 februari. Ga naar www.dollekesgat.nl/optocht.

Aanpassing route
Per 2023 gaat de optocht via de Kerkstraat naar de Dorpsstraat. Vanwege een nieuw verkeerseiland kunnen voertuigen niet meer links afslaan vanuit de Kerkstraat naar de Poststeeg. De optocht gaat dus niet door de Poststeeg en de Hoogstraat. Wil je de optocht in z’n volle glorie meemaken? Kom dan naar de Dorpstraat en De Lind.

Meer weten? Stuur een mailtje naar optocht@dollekesgat.nl.