Krekul

Defecte straatverlichting in Oisterwijk blijft nog maanden uit


Juist in de donkere maanden, is het extra vervelend als straatverlichting uitvalt. Als delen van straten zonder verlichting komen, vraagt dat om enige spoed. Helaas moet Gemeente Oisterwijk erkennen dat ze het niet snel opgelost krijgen.

Enexis zorgt voor de stroomkabels in de grond (Foto ter illustratie: Rick Denissen)

Inwoners hebben bij de gemeente gemeld dat de straatverlichting van de Almystraat, een deel van de Gasthuisstraat en een deel van ’t Schop is uitgevallen. Niet één of enkele lampen, maar hele straten of delen daarvan. Dit zou al enkele weken het geval zijn.

Gemeente Oisterwijk is als wegbeheerder en eigenaar van de openbare ruimte verantwoordelijk voor het beheer van de straatverlichting. Die straatverlichting is aangesloten op kabelwerk van Enexis. Volgens de gemeente zit er een storing in die installatie, en is het nu aan Enexis om onderzoek te doen naar de oorzaak van de storing. ‘Zij moeten hiervoor eerst een bodemonderzoek doen,’ zo laat de gemeente weten.

Vanwege personeelstekort verwacht de gemeente dat dit onderzoek vier tot zes weken duurt. ‘Afhankelijk van wat uit dit bodemonderzoek komt, kan Enexis de storingswerkzaamheden inplannen.’ En zo laat de gemeente tot slot weten: ‘Als gemeente hebben wij geen invloed op de planning.’

Waarom de gemeente geen noodvoorziening treft vermeldt het bericht van de gemeente niet. Mogelijk dat ook hiervoor onvoldoende personeel is.