Care Inn

Asterius met verrassend concert in Tiliander Oisterwijk


Een nieuwe soort concertervaring, dat was het doel waarmee het harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Asterius vrijdag 28 oktober het podium op kwam.

Een volle zaal in Hilvarenbeek (Foto: Kees Staps)

Het orkest was te gast in de Elckerlyc in Hilvarenbeek, in het kader van de bekende concertserie Verrassende Ontmoetingen. Onder leiding van dirigent Jack Otten speelden de muzikanten een mooi, sfeervol en verzorgd programma. De muziekwerken waren deze keer echter een onderdeel van een groter geheel. Met behulp van prachtig geanimeerde beelden door illustrator Daan van Genechten en goed geleverd vertel- en acteerwerk door Bianca Deenen werd de volle zaal van de Elckerlyc meegenomen op een muzikale reis. Zo werd de reiziger per trein vervoerd van Parijs tot aan de vlaktes van het Wilde Westen, om vervolgens toch weer uit te komen in Oisterwijk.

Oisterwijk

Om ook het ‘thuispubliek’ in Oisterwijk de mogelijkheid te geven deze bijzondere ervaring te beleven, trekt Asterius dit concept door voor het concert op 17 december om 20.00 uur in Oisterwijk. Op die avond speelt het harmonieorkest een winterconcert, mét beeld en toneel, in thuisbasis Tiliander. De kaartverkoop verloopt via de website Tiliander.com